En números vermells. Així va tancar el 2020 David Muñoz amb el seu restaurant 'PigWings'. Unes pèrdues properes als quatre milions d'euros que encara li marquen el ritme empresarial en el dia d'avui. La pandèmia ha causat estralls en molts ciutadans corrents, però especialment ha arrasat petits comerços i coneguts restaurants. El 'PigWings' -filial de DiverXO- no ha estat una excepció.

I si a això li sumes la situació de StreetXO -la delegació londinenca del famós restaurant-, ja que els números surten directament no en vermell, sinó en negre. Per mantenir tota aquesta estructura activa i no haver de tancar cap dels seus negocis, al xicot de Cristina Pedroche no li va quedar cap altre remei que demanar un crèdit ICO. De milió i mig d'euros. Amb ell va poder anar tirant endavant i sobreviure a mitges tintes a la pandèmia. Recordem que en els seus moments més durs, Pedroche era la seva salvadora.

"L'obligava a cuinar les receptes"

Així ho coneixia la presentadora en una entrevista concedida a 'El Mundo'. Pedroche recordava els moments més durs del confinament en els que ella portava la batuta de la situació i li pujava els ànims al xef dia sí dia també. Cristina Pedroche l'"obligava" a cuinar i, gràcies als seus mandats, Muñoz va acabar creant GoXo, un dels seus últims restaurants. "Portava anys sense cuinar a casa i de sobte m'adono que em ve de gust preparar unes llenties, un arròs en paella, una costella a la brasa... Cuinar-lo, no només menjar-lo. A partir d'allà sorgeix GoXo", recalca.

 

La creativitat, el punt fort de David

Si hi ha una cosa que el caracteritza al prestigiós xef espanyol és la creativitat. Davant dels moments difícils de la pandèmia, Muñoz ha sabut tirar endavant amb mà esquerra i molta innovació. El tancament de StreetXO i la delicada situació econòmica general dels seus actius no el va fer rendir-se ni de bon tros. Mai millor dit, David va agafar la paella pel mànec, i va tirar la seva creativitat. "Jo al maig em veia sense alternativa i sense sortida i, un any gairebé després, de sobte em sento més emprenedor que mai, més lliure que mai, millor cuiner que mai i amb somnis renovats", reconeix, exultant en una entrevista amb EFE.

Ara, encara que arrossega encara la factura econòmica de la crisi de 2020, David mostra múscul amb els seus múltiples negocis. GoXo, DiverXo, StreetXo i, en breus, RavioXo. Segur que la nova obertura d'aquest últim li surt perfecXO.