David Muñoz és el millor cuiner del món 2021. Però els seus plats realment són els més bons? Tant ell, com tots els xefs, van aprendre de les seves mares i àvies. A la cuina tradicional hi ha el secret de la cuina d'avantguarda. Tant ell mateix admira alguns dels plats de la seva mare, com les croquetes.

Dimecres passat va ser el 'dia de la truita', un dels plats més típics i estimats a Espanya i fora de les nostres fronteres. Una bona truita de patates, una tapa de pernil i una copa de vi. Ho tenim tot. El pa amb tomàquet per acompanyar que no falti. I ens deixem de tants plats d'estrella Michelin.

És David Muñoz el cuiner que millor fa una truita de patates a Madrid? No. Però l'hem trobat i te la volem ensenyar perquè tu també vagis i gaudeixis d'ella. T'assegurem que voldràs repetir una vegada i una altra.

Hi és la disputa de sempre, truita de patates amb o sense ceba? El millor xef del món va concloure aquest debat. "Sense ceba, és evident...", va explicar al plató de 'El Hormiguero' en la seva visita. Però és cert que sorgeix un altre debat, aquelles persones a qui els encanta quallades o no tant.

És una de les receptes més fàcils i tradicionals. Només necessitaràs patates, ous, oli i sal. I per descomptat, ceba si és el teu grat.

Diuen que el mèrit de la primera truita de patates correspon al general Tomás de Zumalacárregui com el seu inventor el 1835 per alimentar les seves tropes en les guerres carlines. Però anem al tema que realment ens interessa en aquest article. On podem menjar la millor truita de patates a Madrid?

truita de patates manuel gonzález

Truita guanyadora

Les truites de patates guanyadores

Dilluns passat es va celebrar el concurs de La millor truita de patates de la Comunitat de Madrid, organitzat per l'Associació de Cuiners i Rebosters de Madrid (ACYRE Madrid) en el Centre d'Innovació Gastronòmica de la Comunitat de Madrid.

La truita que elabora Manuel González Cordero al restaurant La Tortilla Madrid (carrer Comtessa Venadito, 26) ha obtingut el primer lloc. Aquest segueix la recepta de la seva mare i opta per fer primer la ceba caramel·litzada i després incorporar-se-la. Però el gran secret és deixar-la cremosa, que no líquida. A més, és molt econòmica. Ven la tapa a 2,50 euros i la truita sencera a 11,50 euros.

truita de patates millor

truita de patates

Els experts han donat la 'medalla de plata' a Simón Acevedo Reyes de Tortillas Etiqueta Negra (carrer de Lombía, 5). En aquest cas també li posa ceba, la pica molt fina i la cuina a baixa temperatura i deixa que patata s'amari bé amb els ous. I en el número 3, medalla de bronze, trobem una truita sense ceba, per a tots els gustos. Victoria Maseda Rodríguez de Masseda Catering (Calle Cruz del sur, 3 puesto 19). Posa més ou perquè quedi més líquida, com es fan a Galícia, la seva terra.

Ja saps, és fàcil gaudir d'una bona truita de patates.