Hisenda som tots, o això diuen. Els que no es deslliuren de pagar són els famosos. Alguns d'ells figuren en la llista que l'Agència Tributària publica tots els anys amb els noms d'aquelles persones que deuen quantitats superiors al milió d'euros. En ella en trobem en el número u a Paz Vega, amb un total de 3.029.398 euros. Li segueix l'escriptor i periodista César Vidal Manzanares amb 2,6 milions d'euros o Patricia Conde amb 1.041.495 euros. Fora del milió com a deutors apareixen Kiko Matamoros amb 713.759,21 euros o Sergi Arola amb 985.156 euros.

Precisament, el xef és el que més ha disminuït el seu deute en aquests últims anys perquè la seva situació econòmica n'ha millorat bastant rere el tancament dels seus restaurants. La televisió ha estat la seva salvació. Sergi Arola segueix els passos d'altres companys de professió com Jordi Cruz. Amb les seves participacions en programes de televisió i anuncis paguen els seus restaurants, i en el cas d'Arola, el seu deute.

Sergi Arola EFE
Sergi Arola EFE

Des de ben petit el català es va enamorar de la cuina. Va ser deixeble de Ferran Adrià als fogons. Va arribar a convertir-se en un dels millors xefs d'Espanya. Va reunir diverses estrelles Michelin i sols Repsol. Tanmateix, la seva carrera ha donat un tomb de 180 graus. Va acabar a la ruïna. Però de xef ha passat a personatge de televisió, tal com figura a Google.

https://www.youtube.com/watch?v=y2vbDQH4kjk

Sergi Arola triomfa a Xile com un personatge de televisió

Sergi Arola ha travessat el bassal juntament amb la seva dona i sembla que allà es quedarà perquè ha trobat el seu lloc. No només triomfa com a jurat estrella de 'MasterChef' Xile, on es mostra implacable, sinó que a més ha obert diversos negocis. El Lola by Arola a Santiago de Xile, l'Orfebre de l'hotel JW Marriott de Monterrey, a Mèxic. "El meu paper en aquest projecte és el de director gastronòmic, que és coordinar els espais de l'hotel, des dels esmorzars, fins a banquets, room service, càtering, i per descomptat Orfebre, que és el que nodreix o genera les sinergies gastronòmiques amb la resta de les ofertes gastronòmiques de JW Marriott", va comentar al poc de conèixer-se el seu fitxatge. També treballa en el LAB en Penya Longa Resort, que ha rebut aquest any una estrella Michelín.

També va presentar El deixeble del xef i Parrilleros Space: Els focs s'encenen. La seva sort va canviar el 2017. A Xile el seu nom és sinònim d'èxit, mentre que a Espanya era de fracàs. A més, li perseguia l'allargada ombra d'Hisenda. Amb els guanys dels seus treballs a Xile, a poc a poc, el català està saldant el seu deute.