El nou monarca britànic Carles III està decidit a implementar nombrosos canvis dins de la institució que lidera. Després de la mort d'Elisabet II, qui va estar a càrrec de la Corona britànica durant 70 anys, el nou rei ha implementat noves mesures dins de la Casa Reial i ha concedit nous títols als membres de la seva família, a excepció del títol de duc d'Edimburg, el qual li va pertànyer al seu pare, el príncep Felip, i que va ser assumit per Elisabet II després de la seva mort l'abril de 2021. Amb la mort d'Elisabet II, el títol va quedar vacant i Carles III va considerar concedir-li-ho a la seva neta, la princesa Charlotte, causant un veritable enrenou al Palau. Després de diverses discussions amb els seus assessors, el rei Carles III ha rectificat i finalment complirà l'última voluntat de la seva mare en cedir-li el ducat d'Edimburg al seu germà Eduard, comte de Wessex.

Segons una nota publicada pel 'Mirror', Carles III va canviar d'opinió i li concedirà el ducat d'Edimburg al seu germà petit per fer les paus amb ell i consolidar una nova aliança dins de la monarquia, sobretot tenint en compte els escàndols provocats per les declaracions dels ducs de Sussex i les denúncies en contra del príncep Andreu. Fonts propera a l'entorn del príncep Eduard van revelar que la notícia que el ducat d'Edimburg seria per a la princesa Charlotte i no per a ell li havia semblat "com una bufetada" per part del seu germà, ja que "la reina li havia promès el títol abans de morir i Eduardo i Sophie (la seva esposa) sempre van creure que, amb el temps, el títol passaria al seu fill, el vescomte Severn, James Mountbatten-Windsor, el net més jove d'Elisabet II (15 anys). "Ara sembla que la marea està canviant. Clarament, el rei ha tingut temps de reflexionar sobre els desitjos de la difunta reina", va afegir l'informant.

La promesa d'Elisabet II i Felip d'Edimburg al seu fill petit, Eduard de Wessex

Malgrat que Elisabet II li va prometre el ducat d'Edimburg al seu fill Eduard mentre era a punt de morir, el cert és que fa més de dues dècades el mateix príncep Felip va anunciar que desitjava que el seu fill menor portés amb orgull aquest títol quan ell morís. "La reina, el duc d'Edimburg i el príncep de Gal·les han acordat que al príncep Eduard se li atorgarà el ducat d'Edimburg quan el present títol que ara ostenta el príncep Felip finalment torni a la Corona", es podia llegir en un comunicat fet públic el dia del casament d'Eduard i Sophie el 1999.

En una entrevista posterior, Sophie de Wessex va revelar el següent: "Ens quedem lleugerament sorprès. "Ell [Felip d'Edimburg] va venir directe a nosaltres i ens va dir que li agradaria molt que ho consideréssim". Durant la mateixa conversa, Eduard va indicar que era una sensació "agredolça" l'haver d'acceptar el títol, "perquè l'única manera en què el títol podria arribar a mi seria que els meus pares morissin". Ara, tot depèn de Carles III i de la seva disposició en concedir aquest títol històric que data de fa gairebé 300 anys.