Probablement el nom que més hauran sentit, llegit o vist les darreres setmanes sigui el de Rosalía. La cantant catalana és en boca de tothom. Als seus 25 anys és l'artista del moment i ha demostrat que el reconeixement no li ve gran, no només pel seu talent -que el té a cabassos- cantant flamenc trap, sinó també per les seves idees. Recentment, preguntada al diari El Mundo sobre com podia ser que sent catalana es dediqués a cantar flamenc, una pregunta ja de per sí, plena de prejudicis, Rosalía va deixar amb un pam de nassos el periodista: "Yo soy del Baix Llobregat y he crecido allí. Allí hay mucha cultura andaluza y mucho flamenco. Sólo hace falta ver la rumba catalana, Carmen Amaya y Miguel Poveda. En Cataluña hay mucha cultura flamenca y, por supuesto, cultura andaluza".

rosalia los 40  EFE

Efe

Ara, la cantant de Sant Esteve de Sesrovires torna a aparèixer en escena per una polèmica, relacionada a més, amb una persona que va conèixer de ben a prop algun dels seus referents. Tant, que fins i tot estava casada amb un dels màxims exponents de la rumba catalana, El Pescaílla. Estem parlant de Lola Flores, una de les icones no només de la música o la cultura a Espanya, sinó probablement una de les persones més famoses de la història contemporània del país. 

lola flores gtres

GTRES

La Faraona apareix de retruc en una de les sèries més anunciades dels darrers temps a la televisió: Arde Madrid, la nova proposta de Paco León per Movistar+ que s'estrena al canal de pagament aquest divendres. Una sèrie que mostra la dolce vita madrilenya que va viure l'actriu nordamericana Ava Gardner durant els anys 60, explicada des del punt de vista dels seus empleats domèstics i en ple franquisme. Una època on, entre d'altres, triomfava Lola Flores.

La polèmica, però, ha esquitxat Rosalía en ser comparada pel mateix canal, amb Lola Flores. En una estratègia de màrqueting per arribar al públic jove d'avui en dia, Movistar ha anunciat que a Arde Madrid podran veure "la Rosalía de los 60 y otras celebrities de la época". Una comparativa que ha esguerrat el tret, ja que molts seguidors de la Faraona l'han vist com un menysteniment, inclosos la pròpia filla, Lolita:

lola flores rosalia

Dir de Lola Flores que és la Rosalía dels 60 ha enfurismat molts seguidors, que alhora han comès l'error de menystenir la cantant catalana per elogiar el que va significar Lola Flores en la història de la música:

 Sin comerlo ni beberlo, Rosalía lapidada per les xarxes perquè uns tercers han fet una comparació en la que ella ni ha triat ni ha decidit res. "Malamente, mal, muy mal", com ella diria.