El 1998 Disney va estrenar una pel·lícula que és molt recordada pels espectadors: Mulan. Un film d'animació que inspirat en el poema xinès 'Balada de Fa Mu Lan', explicava la vida d'una jove que, per tal d'evitar que el seu ancià i malalt pare sigui allistat, es vesteix com un home i se'n va cap a l'exèrcit imperial per fer front a la invasió dels huns. L'acompanyen en la seva decisió un drac que parla escollit pels seus ancestres i un grill de la sort. La pel·lícula va ser tot un èxit i aquí es va sentir així, per exemple, en una de les cançons més recordades de la pel·lícula, Reflexos:

Evidentment, cada país tenia les seves veus en els seus respectius idiomes. A la Xina, qui va posar la veu a Mulan va ser una cantant de Hong Kong, Coco Lee, que a més, va tenir l'honor de ser l'única artista xinesa que havia actuat a la cerimònia dels Oscars. Així sonava Coco Lee cantant Reflection en mandarí, amb imatges de la versió amb personatges de carn i ossos que es va fer anys després:

Malauradament, s'acaba de saber de la seva mort, amb només 48 anys, després que ho hagin confirmat les seves germanes via xarxes. La cantant ha mort aquest dimecres després d'un intent de suïcidi fa tres dies, quan ja es va intentar treure la vida i va quedar en coma. I ara, com a conseqüència de les ferides que es va fer aleshores, s'ha sabut el fatal desenllaç. Lee patia depressió des de feia uns quants anys, i ara, novament aquesta malaltia ha provocat la pitjor de les notícies, tal i com expressaven les seves germanes en un colpidor comunicat: "Venim amb gran tristesa a compartir la més devastadora de les notícies: la Coco ha patit depressió durant alguns anys, però el seu estat es va deteriorar dràsticament els últims mesos". Tot i buscar ajuda dels professionals, "aquest dimoni intern s'ha endut la millor", destacant "la tasca incansable per obrir nous horitzons per als cantants xinesos a l'escena musical internacional i el seu esforç per brillar per a tots els xinesos".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CoCo Lee (@cocolee)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CoCo Lee (@cocolee)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CoCo Lee (@cocolee)

Lee va ser la primera artista de la Xina en signar un contracte a nivell mundial amb una companyia com Sony Music, tal i com recorden a El Mundo, i, com dèiem i han vist en aquestes imatges, la primera en actuar als Oscars, interpretant l'any 2000 el tema 'A Love Before Time' de la pel·lícula 'Tigre y Dragón', d'Ang Lee. Commoció total a Hong Kong, amb allau de comentaris d'escalf i suport a la família per part dels fans. Coco Lee, que tenia 48 anys, es va mudar a San Francisco als 9 anys amb la seva família, però sempre va ser un referent pels seus compatriotes xinesos, especialment amb el llançament del seu àlbum 'Love From Now On'. La cantant, que va vendre milions de còpies dels seus temes i va publicar més de quinze discos, també va fer d'actriu en tres pel·lícules, i va compartir escenari amb alguns dels seus referents en el món de la música com van ser Michael Jackson, Beyoncé, Stevie Wonder, Madonna o Mariah Carey.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CoCo Lee (@cocolee)

Descansi en pau.