Trista notícia la que s'acaba de saber, i més, tenint en compte que poca gent sabia que estava tan malalt. Perquè ha mort a Madrid Javier Martínez, un dels integrants del recordat grup 'La pandilla', als 63 anys, víctima d'un càncer. El difunt havia decidit mantenir en secret el seu delicat estat de salut i la malaltia que tenia, i ara acaba d'informar de la seva mort el seu germà petit.

javi martinez jove
Javi Martínez, de jove, quan era integrant de La Pandilla
la pandilla
Javi Martínez, de jove, amb els seus companys de La Pandilla

Segur que els que ja ronden la seixantena recordaran aquest grup que Martínez i els seus companys van formar. Una banda juvenil integrada per nois i noies que van ser dels primers booms en la matèria a Espanya, molt abans que grups com 'Parchís', 'Regaliz', 'Enrique y Ana', 'Botones' o 'Los nins'. Fundat a la dècada dels 70, aquells anys era molt habitual trobar-se les seves cançons infantils a tot hora, així com merchandising relacionat amb ells, com material escolar. Martínez, que era l'integrant de més edat de la segona formació de La Pandilla, va començar a formar part d'aquest quintet als 10 anys, i s'hi va estar des del 1970 fins el 1977, amb els quals van popularitzar molts temes com 'Capitán de madera', 'Chiripitifláutico', 'A-Chi-Li-Pu' o 'El alacrán'. Així sonaven La Pandilla, amb la veu de Javi Martínez.

Un altre dels seus grans èxits descomunals va ser quan van gravar per Nadal un especial de "Villancicos", un disc que va esdevenir un èxit absolut i instantani a Espanya des del moment que es va editar, on versionaven nadales espanyoles clàssiques com "Arre Borriquito", "Alegría, Alegría", "Los Peces en el Río", "Gatatumba", "Dime Niño de Quién Eres", "En el Portal de Belén" i tants altres. Èxit que va seguir quan van participar a una pel·lícula amb la cantant Karina i amb Andrés Pajares, En un mundo nuevo, produïda per TVE. Amb els anys, la formació aniria patint diferents canvis en la seva formació original, i Javier Martínez ja es desvincularia del grup, tot i que tota la seva vida va mantenir un grandíssim record dels seus temps com a integrant de La Pandilla. Després de deixar el grup, va seguir cantant amb una banda en diferents festes privades. Quan va deixar la música, va ser empresari i va dirigir diferents companyies en finances i distribució, fins que es va jubilar fa un parell d'anys.

la pandilla2
 

Algun dels seus companys l'ha volgut recordar i ha explicat que "El día de Los Padres le felicité y fue él mismo el que me dijo que tenía cáncer. Trate de darle ganas de vivir, pero me dijo 'esta fatalidad me escogió a mí y yo que comenzaba a vivir mi vida" o "Era el más serio del grupo, con un alto sentido de responsabilidad y madurez. Fue excelente cantante y músico, pero más que eso, fue una excelente persona, gran padre, gran tío y amigo". Descansi en pau.