És la pregunta que es fa tothom a hores d’ara. Després de la seva fugida, alguns mitjans apunten que el rei emèrit s’hauria amagat a la República Dominicana. Però el fet és que no hi ha cap confirmació oficial de la Casa Reial i Joan Carles podria ser a qualsevol lloc. Les platges del Carib, la segona residència d’Estoril... cap hipòtesi és descartable. Tampoc el plantejament que en fa La Oreja de Van Gogh. El grup de música de Sant Sebastià fa befa de la situació actual de l’exmonarca i assegura que l’ha trobat. Tot i que en realitat es tracta d’un acudit, que ha provocat la reacció irada de multituds de perfils de la ultradreta a les xarxes socials.

joan carles florentino GTRES

Segons la banda pop, el rei anterior es troba a Botswana. Han capturat un retall de premsa dels últims dies que demana “On és Joan Carles?” i un altre de National Geographic amb el titular “Troben centenars d’elefants morts al nord de Botswana”, i han unit conceptes. Broma fàcil, perquè dos i dos acostumen a ser quatre. Encara que, aquesta vegada, l’excap de l’Estat no sembla que sigui a l’Àfrica disparant paquiderms. La Oreja de Van Gogh es pren la situació amb humor, apuntant amb ironia contra l’exmonarca i el patetisme de la seva fuga en secret. A la xarxa, els més fervents monàrquics i partidaris de l’extrema dreta els posen a parir:

La Justícia investiga Joan Carles per presumpta corrupció. Tot i que potser caldria que també l'investiguessin per tirotejar animals en perill d'extinció.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat