Si encenen la tele, especialment les cadenes estatals, aquest dijous 12 d'octubre, tindran un empatx d'espanyolitat. Banderes rojigualdas per totes bandes, la cara de la princesa Elionor, molt nerviosa, vestida de militar al costat dels seus pares, desfilades i més desfilades de camions, tancs, soldats, paracaigudistes, cabres i autoritats i un sense parar de musiqueta marcial per celebrar el que ells consideren el Día de la Fiesta Nacional i el que pel gran Jair Domínguez no és una altra cosa que un "Feliç dia del genocidi i l’exportació de sífilis".

leonor felip 12o
Elionor, Felip i Letícia, aquest 12-O / TVE
leonor felip 12o final
Final de la desfilada del 12-O / TVE

Una desfilada que quan passen uns minuts de dos quarts d'una del migdia, i que just en acabar, quan la família reial xerrava amb Pedro Sánchez, s'han sentit crits d'A prisión Puigdemont, España es una y no 51, Que te vote Chapote, Pedro Sánchez sinvergüenza... tot en ordre en aquesta demostració hiperventilada d'espanyolitat. Un dia, aquest 12 d'octubre, que a les espanyes tenien marcat en vermell i on treuen a passejar tot el seu patriotisme. Però un dia, també, molt especial, per motius radicalment diferents, per la meravellosa Judit Mascó.

judit
Judit Mascó / IG

I és que si avui veieu a la Judit, ja la podeu felicitar. Perquè el 12 d'octubre, més que el dia de la hispanitat, hauria de ser considerat el dia de la Judit. Ja que avui fa 54 anys que va néixer la millor model catalana de tots els temps. Mascó bufa avui espelmes, celebra el seu aniversari, tal i com diferents marques i gent que la coneix, estima i amb qui ha treballat, ja s'han encarregat d'anar recordant, amb felicitacions que estan emocionant la Judit en un dia tan especial.

judit 2
 
judit 3
 

Segur que la bona de la Judit celebra comme il faut el seu dia, al costat del seu marit i les seves quatre filles, una família preciosa que ja veurem quins regals li fa a l'homenatjada. De moment, però, la que s'ha fet un autoregal ha estat ella mateixa. I és que, què millor que arribar al seu aniversari que amb un canvi de look. I és que la Judit ha passat per perruqueria per veure's amb el seu estilista de capçalera i tallar-se una mica els cabells, i ens aventurem que també a posar-se'ls encara més rossos: "Retoque corte y luz post vacacional. Siempre con mucho amol y buen humor", diu ella. I tant que sí. 

Li queda de fàbula. Estarà guapíssima, com sempre, quan bufi les espelmes al costat dels seus. Els seus fans esperem amb ganes que la Judit pengi imatges de com ha celebrat el seu aniversari i de com li proven aquests 54 anys acabats d'estrenar. En qualsevol cas, segur que la celebració és molt més maca, sentida, real i emocionant que el paripé del 12 d'octubre a Madrid. Ens sumem als missatges de felicitacions. Per molts anys.