Ja fa algunes setmanes que el nou El matí de Catalunya Ràdio amb Ricard Ustrell segueix el seu rumb. I ja podem dir que un dels millors encerts és comptar cada setmana amb la gran Judit Mascó per conduir una secció personal, divertida i curiosa. La model més internacional que tenim a Catalunya i empresària va cada setmana a l'estudi per 'Anar per la vida', analitzant diferents situacions peculiars de la societat. Va debutar esvalotant al personal quan xerraven de si prioritzem les idees polítiques o la religió abans que el caràcter a l'hora de buscar parella. Que traduït vindria a ser que no volem saber res d'una persona, ni ens plantejaríem una relació o un aquí te pillo aquí te mato si els seus gustos polítics estan a les antípodes del que pensem nosaltres. Mascó negava la major parlant de l'ultra Santiago Abascal: "Jo d'entrada diria que no, que se'm fa molt estrany, impensable... Per tota la vida? Per una nit? Si és per una nit, li diria: 'Calla, no obris la boca'... per un moment, i no em malinterpreteu, hi ha un senyor que es diu Abascal, que si tu aquest senyor el veus per primera vegada, i tu no saps què fa aquest home a la vida, podria ser un caçador, que té aquests ulls verds rasgats, guapo, guapo... sí o no?, que sempre va apretadet, dos talles petites", reconeixia ella, contradient el missatge que posa la seva samarreta.

juditmasco 359709147 1050140089291880 2955634850685823471 n (1)
Judit Mascó / @juditmasco 

El següent tema de conversa en la seva segona col·laboració han estat els noms. Però no tots, sinó algun de peculiars i curiosos. Leo i Júlia van ser els noms de nen i nena més posats de Catalunya l'any passat. Però segur que tots hem sentit algun altre nom més original els darrers temps. La Judit reconeix que ho ha viscut "bastant de prop, perquè els meus nebots, que són bessons, a un li van posar Ermengol i a l'altre, Berenguer, dos noms que no són fàcils d'entrada. Són noms medievals, que han anat a l'alça. Quan eren petits, tots dos iguals, les meves filles (i cosines dels nens) els hi deien 'Berengols'". Els oients s'hi han abonat i han dit de tot: "Hivernia", "Maria del Far (i li diem 'Farra'), "Nil", "Kai"... i aquí la Judit posa un altre tema damunt la taula: "També és nom de gos, Kai, aquest és un altre tema". Ustrell s'hi abona de manera simpàtica, reconeixent que "la meva filla es diu Lola... més gossos que Lolas no n'hi ha...".

juditmasco 343424622 613840990353069 5971943024315362809 n
Judit Mascó / @juditmasco

Mascó incideix en que s'estan posant els noms de nens molt curts: "Marc, Nil, Pol Jan, Ug, Ot, Roc, Lluc... això no està passant tant amb els noms de nenes". La model, però, amb els noms que més s'ha sorprès ha estat amb uns de dona que ha confessat una oient, els noms d'unes tietes seves: "Es deien Artemia i Ciencias. Sense 'Marias' ni res al davant. Ella deia que era molt llesta", i amb un nom d'home, segons el que ha revelat una altra oient: "Al País Valencià, a Oriola, hi ha la parròquia de Montserrate (amb e final), i jo vaig quedar molt parada perquè li posen aquest nom als homes, als nois: Montserrate". La Mascó al·lucina: "No ho havia sentit mai. Està bé". Tampoc havia sentit el que explica un altre oient: "Al meu germà li van voler posar 'Ferrocarril' i no els hi van deixar, ni al registre civil de Barcelona ni al de Girona"... "Per què? Amb lo macos que són els ferrocarrils!! El 'Ferroca'", exclama MascóEl nom, però, que no li acaba de convèncer és el d'un dels fills de l'home més ric del món (i potser el més excèntric), Elon Musk: "Té un fill o filla que es diu XAEA-XII i el sobrenom carinyós és X. Després n'ha tingut un altre que es diu Exa Dark Sideral. I un altre que es diu Tecno Mecanicus".

Judit Mascó, meravellosa. Ella, la seva secció i el seu nom.