Ja és una realitat. Un cop el govern espanyol ha aprovat l'estat d'alarma, el Govern ha anunciant el toc de queda que imposarà a tot Catalunya. Un cobrefoc o seny de lladre, com també se li diu, que en el cas català serà d'una hora abans que en moltes altres comunitats espanyoles. L'executiu estableix que el toc de queda a Catalunya serà des de les 10 del vespre fins a les 6 del matí. Unes mesures que tornen a afectar el món de la cultura. La consellera, Àngels Ponsa, ha assegurat que els actes culturals hauran d'adaptar els horaris dels espectacles al toc de queda. Alguns d'ells, doncs, hauran de començar abans perquè tant el públic com els organitzadors i artistes puguin ser a casa a l'hora fixada. Tot i això, creu que tot plegat no suposarà "cap problema" per al sector...  Que faci un cop d'ull per les xarxes i comprovi què en pensen alguns dels representants més destacats d'aquest sector.

jordi martinez

Jordi Martínez

Els actors estan que trinen. Van ser els primers en tancar en la primera onada, i ara, temen tornar a quedar ferits de mort amb les noves mesures. L'actor Jordi Martínez s'ha indignat amb la classe política i fa la següent proposta:

Lluís Marco recull el guant i diu que "això hauria de ser llei". Victòria Pagès també ha esclatat i ha dit a les clares què en pensa:

És una tònica que es repeteix en molts col·legues de professió, que estan especialment irritats perquè els polítics s'omplin la boca amb aquestes dues paraules: bé essencial. L'intèrpret Josep Julien fa una rima:

I Joel Joan?

joel joan el crac2

Joel Joan (TV3)

Només cal llegir què ha escrit per ser conscients del nivell de ràbia, frustració i enuig que li corre per les venes:

Veurem si hi haurà una reflexió per part de qui toqui si no es vol matar definitivament el teatre d'aquest país. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat