Jedet s’apropa al final del seu procés de transició. L’actriu transgènere nascuda a Girona fa 28 anys, i criada entre l’Escala i Granada, es va sotmetre a finals de juliol a un parell més d’operacions estètiques, que havien d’ajudar-la a sentir-se a gust amb el seu cos i la seva identitat. Una cirurgia de feminització facial i un augment de pits, després dels quals ha necessitat un mes de recuperació i que ara ja està disposada a mostrar públicament. Però la seva felicitat no és compartida per un reducte de transfòbics que s’han dedicat a burlar-se’n i insultar-la, abans que ella mateixa decidís respondre perquè la deixin en pau.

“Hola, por fin soy Jedet. Encantada de conoceros”. Així és com la protagonista de la webserie Veneno s’ha presentat  en societat per segona vegada, com l’au fènix que reneix de les cendres. Aquesta vegada, amb la imatge que sempre havia desitjat tenir. “Es un alivio mirarme al espejo y sentirme feliz”, explica. L’artista fa prop de dos anys que va començar a rebre tractament hormonal i va decidir que volia algunes cirurgies plàstiques: una rinoplàstia, un augment de llavis i una liposucció al coll per donar al seu rostre una sensació de major feminitat. També s’ha fet sessions de làser a la cara per fer desaparèixer la poca barba que encara li pogués quedar. Finalment, aquesta és la seva nova imatge:

Poques hores més tard de mostrar-se tal com és ara, l’actriu s’ha vist obligada pronunciar-se de nou. El motiu, els atacs contra ella després de les cirurgies. A les xarxes socials, Jedet brama que la deixin tranquil·la: “Exponerme a las críticas después de 12 horas de quirófano y un mes de recuperación no ha sido fácil (...) Bastante duro es pasar por una transición como la luego tener que leer comentarios crueles. Ojalá supieran qué se siente al pasar por un proceso como este, no tendrían narices para escribir una burla o un insulto”.

“Debe ser muy duro estar tan podrido por dentro”, els etziba. Benvinguda Jedet, amb més força que mai.