Esport i política, política i esport. L'etern debat. Que si el futbol hauria de ser només futbol, que si no cal barrejar una cosa amb l'altra... Però és evident que l'esport, i especialment el futbol, han viscut incomptables exemples de l'estreta relació que sovint han tingut amb fets que van més enllà d'una pilota. Franco impedint que un equip vestís de color vermell, una copa dedicada al 'Generalísimo' primer i al 'Rey' després, presidents de la Liga i ex de Fuerza Nueva demanant el vot per partits ultres com Vox, i un llarg etcètera. El Camp Nou, el Barça i Catalunya van units de la mà sovint, per no dir gairebé sempre. Més, des que el procés està en el seu punt àlgid, amb crits d'independència al minut 17 i 14 segons de cada part. I encara més des de fa un any, amb els 9 presos polítics a la garjola.

pancarta camp nou presos politic barça efe

Efe

"Només les dictadures empresonen els líders polítics pacífics", deia una gran pancarta groga que es va veure en el partit de quarts de la Copa contra el Sevilla. Dies abans del judici de l'1-O, part dels culers es pronuncien. José Luis Sánchez, periodista de La Razón, La Sexta o 'El chiringuito', s'ha indignat. Per a ell, i per molts altres, és un sacrilegi que al Camp Nou es llegeixin coses com aquesta. No va dir el mateix de la pancarta on es llegia que "Mourinho, tu dedo señala el camino" quan li va posar el dit a l'ull de Tito Vilanova.

Pel periodista, això és una vergonya i embruta la imatge del futbol espanyol. Però qui l'ha posat a lloc ha estat el cantant Gerard Quintana, deixant-lo en evidència amb un tuit d'una càrrega irònica considerable:

Sánchez no s'ha donat per al·ludit. Sí algun usuari de la xarxa que ha volgut anar-li a Quintana amb l'eterna cançó unionista de que no són presos polítics sinó polítics presos. Però al líder de Sopa de Cabra no se'l convenç amb quatre sopars de duro així com així, i ha tornat a posar a lloc més d'un:

Gerard Quintana, però, anava més calent que quan cantava allò de No podría estar ni una noche más sin chupar tu sexo i no s'ha quedat aquí. En un país on la llei i la justícia semblen a l'alçada del betum, el músic ha escrit un altre comentari indignat per la diferent vara de mesurar que hi ha a Espanya:

Gerard Quintana saludava sempre el públic dels concerts de Sopa dient allò de "Bona nit, malparits!". Probablement els hi diria això mateix a molts periodistes anticatalanistes hiperventilats si els tingués al davant. Però aquesta vegada sense carinyo ni complicitat.