La Policia Nacional ha detingut en un hotel de la localitat andalusa de Matalascañas un home que portava mesos en cerca i captura. El seu nom serà familiar per als més veterans: Ernesto Neyra. Un ballarí flamenc amb una història ben fosqueta a les seves esquenes, i que ha ocupat muntanyes de portades de revistes gràcies al seu matrimoni, curt però intens, amb Carmina Ordoñez, mare dels toreros Fran i Cayetano. Una senyora molt famosa que va morir a la banyera de casa seva en circumstàncies sempre controvertides. Molts acusen Neyra d'haver estat una influència pèssima per a la celebrity, fins i tot amb acusacions de maltractament esbombades a televisió, malgrat que un jutge va desestimar per manca de fets probatoris. 

Ernesto Neyra jutjat GTRES

Ernesto Neyra en el jutjat GTRES

En tot cas, les sospites d'abusos han acompanyat la vida del personatge, amb testimonis d'antigues parelles o la seva darrera dona, Lely Céspedes. Mai no ha rebut una condemna per aquests fets, però Neyra és ara a la presó per no haver ingressat en un centre penitenciari el passat mes de febrer, després de no passar la pensió als seus fills durant anys. Tant de temps evadint les seves obligacions, amb un deute que va arribar a superar els 50.000€, han acabat per convertir-lo en el reclús més famós de la presó de Huelva.

Ernesto Neyra Leli Céspedes GTRES

Ernesto Neyra Leli Céspedes GTRES

Una nova taca tèrbola i penosa en un currículum per plorar. Tindrà uns mesos per reflexionar. O no.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat