Una de les sèries més recordades de la dècada dels 90 va ser, sens dubte, Salvados por la campana. La popular sèrie que parlava de la vida de sis adolescents a l'institut Bayside de Califòrnia. Tres nois i tres noies amb els problemes típics de la seva edat, i amb els clichés encara més típics de les sèries que transcorrien en instituts nordamericans. Una sit-com que tenia una cançó molt recordada i una intro molt kitsch:

Els seus protagonistes eren Mark-Paul Gosselaar fent de "Zack Morris", Mario Lopez com "A. C. Slater", Tiffani-Amber Thiessen com "Kelly Kapowski", Elizabteh Berkley com "Jessie Spano" o Lark Voorhies com "Lisa Turtle". Algun d'ells, després de la sèrie, va fer una carrera més o menys encertada. Potser Gosselaar, però la seva trajectòria es va anar apagant. O López, que va encaminar la seva carrera cap als programes de ball. Alguna de les actrius va caure en desgràcia, com Berkley, que després d'un estrepitós fracàs amb Showgirls, gairebé no ha fet res més... Però ningú que caigués tan en desgràcia com l'actor que interpretava el graciós freakie del grup de joves, "Screech Powers", a qui hi donava vida Dustin Diamond.

dustin diamond

Dustin Diamond, 'Screech Power' a 'Salvados por la campana' (GTRES)

Temps després de Salvados por la campana, no el van poder salvar d'ingressar a presó després d'apunyalar una persona. També va protagonitzar l'any 2006 un vídeo pornogràfic en el qual apareixia amb dues prostitutes i que duia per nom "Saved by the smell" (Salvado por el aroma) en lloc de "Saved by the bell". Va publicar un llibre revelant draps bruts dels seus excompanys, explicant que el marginaven, relacions sexuals, etc. Llarg historial en drogues, violant la llibertat condicional, i ara, la pitjor notícia. Un fet que ha commogut els seguidors de la sèrie.

Perquè Diamond té càncer en fase avançada que s'ha estès a diferents òrgans. Després de sentir molts dolors, va anar a un hospital de Los Angeles on li van confirmar la fatal notícia. El popular Screech ha començat tractament amb quimioteràpia i el seu pronòstic és greu. L'actor, de 44 anys, ja va passar per un moment difícil quan la seva mare va morir, precisament, per càncer. De moment, algun excompany li ha volgut transmetre el seu suport:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mario Lopez (@mariolopez)