Aquesta setmana s'han celebrat les semifinals del Benidorm Fest. Ja se saben, doncs, els vuit finalistes que aspiraran a representar Espanya al proper Festival d'Eurovisió. En la segona gala d'aquest dijous es van classificar per a la gran cita Blanca Paloma, Vicco, Karmento i Jose Otero, que se sumen als classificats del primer dia, Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara. Van quedar fora alguns dels favorits, com els ex triunfitos Alfred Garcia i Famous.

Com veuen en aquesta gràfica final, a les portes d'aquesta gran final també van quedar els Siderland, acabant en la sisena posició, a només disset punts de l'última plaça que donava accés al gran dia. No va poder ser, doncs, per aquest grup català format per l'Uri Plana, l'Albert Sort i l'Andreu Manyós. Sort, per cert, una de les veus d'El món a RAC1, a qui hem sentit algun estiu fent-se càrrec del programa i substituint Jordi Basté quan aquest és de vacances. Els Siderland van optar per un tema cantat en la llengua que parlen i estimen, la seva, el català, amb aquesta proposta sensacional que només d'escoltar-la un cop ja se't queda: Que esclati tot:

Espectacular. La cançó, el ritme, com fa ballar i el look, vestits de taronja. Va esclatar tot. Però per desgràcia, com acostuma a passar quan les espanyes senten una llengua que no és el castellà, també han esclatat els insults, el menysteniment i la catalanofòbia en zero coma. Es veu que les oïdes d'alguns espectadors comencen a bombar sang si hi entra dins seu una llengua diferent del castellà. Ja ho té aquell país anomenat Espanya, que si per alguns fos, només es parlaria en una sola llengua. I és clar, sentir cantar en català, UNA DE LES LLENGÜES OFICIALS DE L'ESTAT, sentir cantar en aquesta llengua a un grup que aspirava a representar a Espanya a Eurovision, ha estat massa. De seguida, hiperventilats criticant de manera abjecta la gosadia dels Siderland:

Bravo pels Siderland. El Benidorm Fest ha deixat passar l'oportunitat que en cas que haguessin passat a la final, la seva hagués estat la primera cançó en català a Eurovisió representant Televisió Espanyola. No hagués estat, però, la primera vegada que es canta al festival en la nostra llengua. Andorra ja ho va fer les sis vegades que es va presentar al concurs, però cap d'aquestes vegades els andorrans van arribar a passar de la semifinal.