Agradi més o menys, és innegable que Bárbara Rey és una llegenda viva del món de l'espectacle. Bárbara, que no és Bárbara, per cert. María García García és el seu nom de pila, Marita per als amics, i no procedeix pas de les grans elits del show business. Ella va prendre la determinació de canviar la Totana natal, a Múrcia, per Madrid i Barcelona. Destinació: convertir-se en estrella. Una noia multitasking des d'abans que s'hagués encunyat aquest concepte. Vedet, cantant, presentadora, actriu... I personatge del cor.

La seva faceta farandulesca tampoc no és que es pugui obviar, ja que si alguna cosa ha caracteritzat Bárbara Rey des que va saltar a la fama, més enllà del seu talent per a l'actuació, és que ha estat una de les pioneres a ser portada de les revistes del xafardeig. Reconeguda com a icona del destape i l'erotisme, les seves relacions sentimentals interessaven —i interessen— molt. Una llista interminable en què figuren noms tan potents com l'actor Alain Delon, l'ex del Barça Carles Rexach i fins i tot Joan Carles I. Tanmateix, el seu gran amor va ser el circense Ángel Cristo, amb qui es va casar. També el seu gran malson, perquè el protagonisme del matrimoni, del qual naixerien els seus fills Ángel i Sofia, se'l van emportar els maltractaments.

Xalet Juan Carlos Bárbara Rey Sextante Aravaca GTRES
El xalet d'Aravaca on el rei i Bárbara es trobaven. / GTRES

La història de tantes dones, però al cos d'una que ha viscut mil vides en una de sola que, recentment, s'ha atrevit a explicar amb tots els ets i uts. Per a mostra el documental Una vida bárbara o la sèrie biogràfica Cristo y Rey. El primer és potser el més real, ja que compta amb el testimoni de la mateixa María i els seus dos fills, que exposen la por que sentien al seu pare i donen detalls sobre episodis veritablement aterridors que van viure a la casa familiar. En qualsevol cas, sembla que alguna cosa ha canviat al fil argumental. Almenys per part d'Ángel Cristo Jr., que s'asseurà al plató del nou De viernes de Telecinco aquest 24 de novembre per donar una entrevista en la qual traeix completament la versió oficial que la seva mare ha compartit.

barbés rei una vida barbés atresmedia
Bárbara Rey a Una vida bárbara. / Atresmedia

Una conversa que posa en dubte la història de Bárbara sobre el presumpte xantatge al rei emèrit i fins i tot assegura amb contundència que "la verdadera pesadilla no era mi padre, era mi madre". "La he visto gastarse mucho dinero en el casino. Desde 100 a 30.000 euros en una noche", confessa en una rastellera de declaracions en les quals tampoc no deixa gens bé a la seva germana petita, asseverant que ""Sofía no tenía ni idea de lo que pasaba en casa porque se pasaba 24 horas drogada. (El dinero) lo sacaba del cuarto de mi madre, que había mucho efectivo". De casa seva, recorda les "peleas, gritos, mucho miedo y sangre" i que Bárbara el carregava de responsabilitats. "Daba igual que tuviera colegio, que estudiar, que tuviera exámenes". És fort.

Atestat particular que, segons han informat en el programa Vamos a ver, vindria motivat per una "deuda por una pensión de manutención que no está pagada con la mamá de su hija". Angelito parla per diners i, com era d'esperar, no li ha fet gens de gràcia a la seva progenitora. Així ho demostren les últimes imatges d'ella, acompanyada per la seva filla Sofia. No respon a la premsa quan li pregunten per aquesta incendiària exclusiva que veurà la llum en hores, però el seu rictus ho diu tot.

barbés rei trist GTRES
Bárbara Rey trista. / GTRES

Bárbara està afligida, té gest trist. I això que encara no s'ha vist l'entrevista completa. Preparin crispetes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!