Cuentos chinos no arrenca. El nou programa de Telecinco, la nova aposta de la cadena per mirar de fer-li ombra a les formigues de Pablo Motos no li fa ni pessigolles a El hormiguero. El programa fet a mida pel retorn de Jorge Javier Vázquez fa un tuf que no és per ser gaire optimistes. O millora molt la cosa o anirà perdent espectadors a cada bugada. I només porten dos programes. L'estrena, caòtica, sense sentit, atabalada, amb col·laboradors entrant i sortint per dir quatre bajanades, va ser un desastre absolut que es va veure reflectit en l'audiència, la pèssima audiència en aquest cas, tractant-se d'una estrena molt esperada. El mateix presentador català, després del desastre, s'hi referia a xarxes: "A ver, ayer pasé lista y lo cierto es que faltasteis cientos. Cientos de miles, quiero decir. Así que corred la voz. A los que estuvisteis, a sus pies. Gracias eternas siempre. Hoy también vuelve a ser hoy. Siempre es hoy".

Siempre es hoy, deia Jorge Javier. Doncs hoy, és a dir, ahir dimarts, van fer el segon programa. El presentador deia en començar: "Bienvenidos al segundo programa de 'Cuentos chinos', que después de lo de ayer, llegar al segundo me parece todo un milagro, porque tuve la sensación de que el primer programa fue como cuando vas a casa de tu madre a comer, venga un plato, venga otro plato. Cuando llegué a mi casa me dije: 'No sé de qué va el programa'". Van canviar coses, ritme més pausat, més minuts per l'entrevistada (Bárbara Rey, nova col·laboradora) i més temps en pantalla de JJ cara a cara amb la vedette i examant més famosa de Joan Carles, sense tants col·laboradors o cuentistas, com els hi diuen ells. Però la cosa, en termes de share, continua pel camí del pedregar. Un pírric 7% d'audiència, molt lluny de les formigues i de l'Espanya-Xipre de futbol a TVE. I és que la presència de Rey parlant del rei no va ser suficient.

barbara rey
Bárbara Rey a 'Cuentos chinos' / Telecinco

L'examant de l'emèrit no va dir gran cosa. Más de lo mismo sobre els Borbons, sobre el seu examant, a qui li agradaria veure tornant a regnar a Espanya ("El Rey sí, el Rey emérito. Quiere a su país, habría estado muy bien que hubiera estado en esta época aquí. En estos momentos que estamos viviendo. Es mi forma de pensar. Creo que tenía una valentía que otras personas no tienen"), sobre la seva dona, la banyuda Sofia ("Nos vimos en un cumpleaños del Rey emérito y ella me preguntó que cómo están los niños y estas cosas") o sobre el rei Felip.

rey i jorge2
Jorge Javier Vázquez i Bárbara Rey a 'Cuentos chinos' / Telecinco

Quan encara era a plató, van cridar un altre presentador de la cadena, Carlos Sobera, abans de l'estrena d'aquest dimecres de El musical de tu vida, amb Ana Obregón com a primera protagonista. En entrar el presentador basc, i en anar a saludar Bárbara Rey, aquesta va dir una frase lamentable, arran del cas Rubiales"Aunque eres un hombre, tal y como están las cosas, tengo que tener mucho cuidado, no vaya a ser... Abrázame, tócame un poquito, anda. Que se enteren de que te he dejado, no vaya a ser que tengamos problemas". Què li diu Vázquez?: "No seas antigua. En estos asuntos de la sociedad tú verás si quieres evolucionar con la sociedad o quedarte en la zona de la caspa". Rey s'indigna: "No, no, no, no. Yo no soy caspa ni lo seré". Jorge Javier passa d'ella i mirant a un altre costat li diu en francès: "Je t'adore"jo t'adoro, i ella li respon: "Sí... Por aquí". I aquí era una peinetaalçant el dit del mig.

peineta
Carlos Sobera, Jorge Javier Vázquez i Bárbara Rey a 'Cuentos chinos' / Telecinco

Tenim curiositat per veure com serà el proper dia que es retrobin Jorge Javier i Bárbara Rey a Cuentos chinos... si és que arriba aquest dia. Potser ella ja no tornarà. O potser el que no seguirà serà el programa com continuï amb aquestes dades d'audiència... Faran falta moltes peinetas si volen capgirar la mala dinàmica.