Després que Fofito revelés com de tocar el cel amb 'Los payasos de la tele' va passar a cobrar quatre rals i a tenir molts problemes amb la beguda, ara acabem de conèixer una altra història tràgica d'una artista que en el seu dia va ser considerada una secundària de luxe en nombroses produccions espanyoles i que ara malviu en la misèria, arruïnada i convivint amb 30 gats abandonats.

josele jove

@joseleromanactriz

Josele Román és una actriu i cantant espanyola de 73 anys que durant els anys 70 va participar en nombrosos films, molts d'ells englobats dins el cinema del destape, que va protagonitzar una portada i un reportatge interior per la revista Interviú i que fins i tot va participar fa uns anys en sèries com La que se avecina o Los ladrones van a la oficina. En el seu currículum cinematogràfic hi figuren títols com 'Vente a Alemania, Pepe', 'Niñas… al salón', 'El virgo de Visanteta', 'El donante', 'La insólita y gloriosa hazaña del cipote de Archidona', 'Vida conyugal sana', 'Manolo la nuit' o més recentment,  'Kiki, el amor se hace'.

josele interviu

@joseleromanactriz

D'això ha plogut molt. Ara, Román amb prou feines té per pagar els molts deutes que té cobrant una minsa pensió. Què demana? Poder fer el que sap fer, treballar com a actriu. Però ningú la truca i tots els companys de professió li han girat l'esquena: "En los rodajes todos parecen amigos, pero fuera… Si te he visto no me acuerdo". Ho diu a La Razón: "no tengo ofertas. Te aseguro que me quedan muchas fuerzas para trabajar. Las deudas me están matando, tengo una de casi cinco mil euros con un banco que no puedo pagar de golpe. Me llaman todos los días con advertencias muy desagradables. Me tratan como si fuera una asesina”. Tot i que viu en un petit pis de Móstoles que ja va pagar la seva mare, "estoy muy asustada, con mucho miedo, y vivir con miedo es horrible. Hay meses que no me queda dinero ni para comer, es horroroso. En estos momentos ni tan siquiera puedo comprarme ropa barata de mercadillo".

josele ara

@joseleromanactriz

Román viu sola, no té fills ni parella ("en el amor me ha ido fatal, esa es la dura realidad. Ya ni me acuerdo de lo que es tener una pareja") i viu amb més de 30 gats abandonats que ha recollit a casa seva: "Buena parte de la pensión me la gasto en ellos. Yo me conformo con comer cualquier cosa, pero es que mis gatos me dan mucha pena".

josele ara gats

@joseleromanactriz

Reconeix que té la nevera "casi vacía", que no pot comprar-se res de roba, que els problemes no s'aturen ("ahora se me ha estropeado la lavadora y no puedo arreglarla. Me apaño con la pila, a la antigua"), que passa fred ("no tengo ni calefacción, me caliento con una estufa eléctrica. Hay una chimenea, pero no me queda dinero para comprar leña") i que tot i provenir d'una família amb diners, "no me atrevo a pedirles nada". Però la situació és crítica: "Es una ruina, me mantengo casi de milagro". Es manté, però pagant el preu de malsons constants i més: "Los ataques de ansiedad no me dejan vivir tranquila".

josele ara2

@joseleromanactriz

La conclusió final fa frapar: "Vivo a rastras. Llevo toda la vida trabajando y sé que el público todavía me quiere, pero no sirve de nada".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat