És possible que us pregunteu què és el cafè d’origen o d’especialitat i quin és l’ambient que es respira als seus establiments. Doncs bé, és un cafè que obté 80 punts dins d’una escala de 100 i es distingeix pel seu aroma, sabor i absència de defectes. Tot confirmat per tastadors professionals. 

Per tal que no us conformeu amb qualsevol tipus de cafè, us volem recomanar algunes cafeteries amb les que aprendreu a gaudir de l’alta qualitat del cafè. Un gra acabat de torrar i uns matisos d’espècies que diferencien el producte d’algunes marques de la resta.

Per una banda existeixen les cafeteries “microtorradores” que són les que fan el seu propi cafè. Tracten amb els mateixos productors i participen en la cadena de producció. És un procés molt controlat on treballen en petites quantitats de manera artesanal. I per altre banda, hi ha els que comercialitzen el cafè d’aquelles que el produeixen. Anem a presentar-vos establiments d’ambdós tipus!

Microtorradores

Nømad Coffee

Té tres locals a Barcelona. En primer lloc, tenim Nømad Coffee Lab & Shop on no només es ven el cafè, sinó que tenen un laboratori per estudiar les noves tipologies de producte. En segon lloc, Nømad Every Day on com el seu nom indica, obren tots els dies de l’any. Aquest va més dirigit a tot aquell que vulgui prendre’s el seu cafè en mode take away. I en tercer lloc us presentem el Nømad Roaster’s Home en el que torren el gra i el venen com a la resta de botigues. Nømad no només es dedica a això, també fa consultories, càterings i imparteix cursos oficials.

 

Hot drinks today? #roastedinbarcelona #nomadeveryday #raval

A post shared by Nømad Coffee (@nomadcoffee) on

Slowmov

És al barri de gràcia. La seva gamma de cafès evoluciona segons la temporada i s’adapten els perfils torrats. Només treballen amb cafè d’especialitat i és 100% aràbica. Segons SlowMov, els sabors de cafè són el resultat de les característiques de les terres on ha crescut.

 

A post shared by SlowMov (@slow.mov) on

Syra Coffee

Es troba al barri de Gràcia. Aquest establiment està pensat perquè els consumidors prenguin el seu cafè en mode take away. Va néixer l’any 2015. La seva finalitat és canviar els mals hàbits de les persones que prenen aquesta beguda. Syra Coffee col·labora amb artistes que han volgut crear peces per la marca.

 

A post shared by Syra Coffee (@syracoffee) on

Hidden 

Segur que només entrar al local et fixes en la màquina de cafè que tenen: una slayer. És la màquina més precisa del mercat. Es troba a les Corts i té una decoració nòrdica. El cafè és propi i ha crescut a Etiòpia.

 

Comercialitzadors del cafè de microtorradors 

Espai Joliu                                          

Es troba a Poblenou. Ofereix cafès, begudes, menjar. A més hi ha il·lustracions, revistes, llibres i plantes que decoren l’establiment. És, aleshores, una concept store, és a dir, una barreja d'art, cultura i moda. El cafè és el que produeix Nømad Coffee.

 

A post shared by Joliu (@espaijoliu) on

Cosmo Galeria 

Es defineixen com a cafeteria i espai contemporani. A l’establiment es barreja l’art amb begudes i menjar. De fet, una de les seves parets sempre està reservada per a què els diferents artistes facin els seus murals. També s’exposen imatges i quadres, els quals es van substituint a mida que passa el temps.  

El cafè que ofereixen és de Nømad Coffee també.

 

A post shared by Galeria Cosmo (@galeriacosmo) on

Sabio Infante 

Aquesta cafeteria es troba al barri de Gràcia, i també treballa amb Nømad Coffee. És més, a Sabio Infante quan et demanes un cafè són ells directament els que t’informen del tipus de cafè que serveixen. Així, t’expliquen quin valor diferencial té.

A part de cafeteria també és restaurant i cocteleria a la nit. A més a més, aquest establiment llueix una decoració diferent als altres llocs. Juga amb el retro.  

 

A post shared by Sabio Infante (@sabioinfante) on

La tercera generació és la protagonista d’aquests nous espais que són tendència. ¿Disposats a revolucionar el món d’aquesta estimulant beguda?