Molts xefs de reconegut prestigi internacional estan apostant per Barcelona, ciutat més que consolidada a nivell mundial en l'àmbit gastronòmic. En aquesta ocasió, Gastón Acurio, l'aclamat xef peruà i propietari de l'Astrid & Gastón (un dels millors restaurants del Perú i d'Amèrica Llatina), continua amb la seva expansió internacional i ha obert un nou restaurant a Barcelona, anomenat Yakumanka.

Gastón ja és un xef-empresari d'èxit, propietari de 34 restaurants localitzats a 10 països que donen ocupació a aproximadament 3.000 persones. Yakumanka no és el primer peu del xef a Barcelona, fa uns anys va obrir el Tanta (ara anomenat Tótora i en mans del que era el Cap de Cuina) i des de l'estiu passat dissenya la carta d'estiu del restaurant "El Terrat", la terrassa superior del Hotel Mandarín Oriental.

Aquest nou projecte s'ubica al carrer Valencia 207, en un gran espai de 300 metres quadrats, i està distribuït en 3 ambients: una barra de còctels (imprescindible començar el sopar amb un bon pisco sour), una barra de freds (amb gel amb el peix fresc del dia que utilitzen per als cebiches, tiraditos i causas) i una gran sala, amb espai per a unes 40 persones, des de la qual es pot veure la cuina oberta que hi ha al fons.

La idea de Gastón és la de traslladar a Barcelona el restaurant La Mar, un dels seus restaurants a Lima i reconegut com el número 15 d'Amèrica Llatina, segons l'edició 2017 de la guia "Latin America's 50 Best Resturants". La proposta gastronòmica és de cuina marinera peruana, treballen amb el millor producte de la costa espanyola i li apliquen les tècniques i receptes del país andí. Al restaurant es respira cert ambient mariner-informal-refinat, però sense ser luxós o pretenciós.

La carta, que és d'una mida considerable i una mica confusa de llegir, es divideix en: Cebiches (22€), Piqueos (2,5-15€), Tiraditos (19-20€), Anticuchos (16-18€), Planxes (21-23€), Wok (19-24€) i Cuina calenta (22-29€). La carta de vins és bastant extensa (17-50€) i es complementa amb una selecció de 9 còctels a base de pisco (9-10€). Segons ens van comentar, els plats estan pensats per compartir entre tots els comensals.

Bao de cruixent de peix amb salsa hoisin peruana

Bau de cruixent de peix amb salsa hoisin peruana

Cebiche clàssic

Cebiche clàssic

Xocolata sublim amb dolç de llet i cacauets

Xocolata sublim amb dolç de llet i cacauets

En la nostra visita ens va atendre Alexis, un simpàtic peruà, que amb un atent servei ens va suggerir degustar diversos plats de la carta. Entre ells, creiem que en la teva visita has de provar els següents:

El tiradito "Bachiche", una preciosa composició que barreja corbina, pop, salsa chimichurri i una emulsionada llet de tigre amb alfàbrega que ens recorda al pesto. Una barreja elegant, equilibrada i plena de sabor. Un plat 3 estrelles! El cebiche "Nikkei de Micha", de tonyina Balfegó i amb una salsa d'ají groc amb un punt fumat que no et deixarà indiferent (Segur que et recorda a alguna cosa!). Val la pena que provis aquest tipus de cebiche, gens habitual per al que estem acostumats.

Tiradito "Bachiche"

Tiradito El Bachiche

Cebiche "Nikkei de Micha"

Cebiche El Nikkei de Micha

Tiradito "Nikkei"

Tiradito El Nikkei

El "Trio d'anticuchos": de peix, presa ibèrica i cor de bou. Les 3 broquetes perfectament adobades i magistralment fumats al forn Josper. Finalment, si és un dia que tens molta gana, has de provar la "Ventresca Nikkei". De corbina, excel·lentment ben fregida i amb la carn ben sucosa. Preparada amb una deliciosa salsa nikkei i acompanyada amb un plat d'arròs chaufa amb vegetals.

Trio d'anticuchos

Trio d'anticuchos

Ventresca Nikkei

Ventresca Nikkei (1)

Als Miguelines ens agrada la nova aposta de Gastón Acurio a Barcelona. Es nota inversió, equip i la mà d'una empresa amb reeixits projectes a múltiples països. El restaurant d'aquesta setmana no és econòmic, però els productes que utilitzen i la finor en les elaboracions mereixen una visita al Yakumanka. A què esperes per provar aquest Perú gastronòmic?

Puntuació
Menjar   Vins
72   69
Servei   Local
69   70
Preu   Estrelles Miguelín
45€/persona   2 estavellis

On és "Yakumanka"?

Adreça: Carrer de València, 207, 08007 Barcelona

Telèfon: 935 66 15 48

Horari: De dilluns a dissabte de 13:00 a 15:00 i de 20:00 a 23:00 i diumenge de 13:00 a 16:00

Web: http://www.yakumanka.com/

Costilla de cerdo a la brasa
ESTRELLES MIGUELÍN AQ: Tarraco gastro Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Salmó fumat per nosaltres, amb formatge fresc, crudités, fruites i verdures
ESTRELLES MIGUELÍN RICE!: neurones i estrelles Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Tostada de Steak Tartar preview
Estrelles Miguelín My Fucking Restaurant: fórmula d'èxit italocatalana Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Dahi Puri (esferas de harina de garbanzo)
ESTRELLES MIGUELÍN Masala73: Aspirant a curri bar Miquel Espinet i Eulogi Bordas
portada2
Estrelles Miguelín Mapa dels restaurants Estrelles Miguelín Rebeca Domènech