Petit, bulliciós, parets amb estucat daurat, reposapeus de tela morada que fan de butaca, coixins, miralls, taules de fusta baixes i ubicat al bohemi barri de Gràcia. El còctel ideal per sentir-se dins d'una haima. Així és el restaurant que et proposem aquesta setmana, el Samsara.

El projecte està liderat per dos xefs: Jordi Alcaide i Pere Portero. Ambdós van obrir el local fa més de 15 anys amb l'esperit de crear un ambient distès i informal on els comensals gaudeixen i es relaxen. I, sens dubte, l'espai és ideal per a un sopar entre diversos amics on les tapes es comparteixin entre tots. No és el lloc per portar els teus pares ni clients amb qui vulguis tancar un acord multimilionari.

Encara que el nom Samsara, que significa "Cicle de la vida" en sànscrit (llengua clàssica de l'Índia), i la decoració del local ens recordi a països llunyans, la carta que han dissenyat ambdós xefs no és que sigui específicament exòtica. En ella trobaràs més de 25 propostes de tapes i racions amb ingredients d'aquí. N'hi ha de més "convencionals" (p. ex.: Saltat de favetes amb calamarsets o Croquetes de bolets) o de més "creatives" (p. ex.: Chupa-chups de tempura d'espàrrecs o Braves de moniato al pesto"), però totes elles tenen el comú denominador d'un preu súper ajustat: 4,5€-8€/plat. La carta de vi també va en aquesta línia, amb referències entre els 13 i 18€/ampolla.

Una cosa també ben interessant, i poc habitual en aquest tipus de local, és que tenen una àmplia selecció de tapes i racions per a persones vegetarianes o celíaques. Finalment, també ens va agradar el que ells denominen com el "Menú Festival" que, si sou dos, per 48€ (24€/persona), podreu escollir 7 tapes, 2 postres i compartir una ampolleta de vi.

Aquest menú és el que els Miguelines vam fer en la nostra visita i així vam poder tastar diversos platets i racions. Atenció! Per a aquest preu no t'esperis una tapa d'alta gastronomia, sinó una cosa gustosa i simpàtica per compartir entre bons amics.

Aquí et deixem les fotos d'alguns dels plats que més ens van agradar:

Braves de moniato amb pesto

Foto 18 6 18 21 05 54

Raviolis de bacallà confitat amb verduretes cruixents

Foto 18 6 18 21 39 48

Saltat de faves baby amb calamarsets

Foto 18 6 18 21 58 46

Mandonguilles de vedella i caviar d'albergínia a la salsa Yakitori

Foto 18 6 18 22 42 28

Pastís de formatge

Foto 18 6 18 23 16 16

Brownie de xocolata blanca amb pistatxos

Foto 18 6 18 23 19 06

En definitiva, si et va agradar el Goliard, creiem que el Samsara també complirà les teves expectatives: en el centre de Gràcia, multitud de tapes, per compartir, ambient multicultural, informal, relaxat i amb un preu molt ajustat.

Ara només et falta decidir amb qui aniràs.

Puntuació
Menjar   Vins
62   63
Servei   Local
61   62
Preu   Estrelles Miguelín
25€   0 estavellis
Per persona  

 

On és el Samsara?

Adreça: Carrer de Terol, 6, 08012 Barcelona

Horari: De dilluns a dijous de 20:30 a 01:00. Divendres de 19:39 a 01:00h. Dissabte i diumenge de 13:00 a 16:00h i de 19:30 a 01:00h

Telèfon: 932 85 36 88

Web: http://www.samsarabcn.com/