"Hola! A la carta veig que no teniu Tataki de tonyina" - diu un client, "Així és, no tenim Tataki" -confirma amablement la cambrera. "Val!, però tindreu les típiques croquetes de l'àvia, no?", "Lamento dir-te que tampoc!". "Ostres! i un ceviche de salmó?, "Ho sento molt, tampoc!". No ens sorprendria escoltar aquesta conversa entre un client i el servei del restaurant que us presentem aquesta setmana. Es diu "L'Alegria" i és un restaurant que fuig de les modes i dels típics, i ja pesats, plats que acaparen les cartes de, els cada vegada més freqüents, restaurants "cuquihipster".

Valgui la redundància amb el nom, per als Miguelines, és una alegria descobrir un restaurant que no es deixa portar per les modes, amb una personalitat ben definida i, per què no, amb un xef que té un parell d'"estrelles" (de les nostres, és clar) per fer el que agrada. Giacomo Hassan és el xef i artífex d'una proposta gastronòmica honesta, amb productes de mercat i amb cert atreviment en el tipus i combinació d'ingredients i textures, l'objectiu de la qual és la recerca de sabor.

Aquesta alegria està ubicada en una cantonada de la preciosa Plaça de la Concòrdia (Les Corts), és ben petita, amb prou feines caben 30 persones a l'interior i 15 a les tauletes que hi ha vorejant la cantonada, i té una decoració ben particular. Potser et recordarà a la casa d'una fada, o a una bóta de whisky o, fins i tot a un vaixell de fusta. Ja ens ho diràs, però el cert és que la decoració no et passarà desapercebuda. Aquesta, unida a una llum càlida i a unes curioses taules que combinen marbre i enfusta, genera un ambient de bon rotllo, ideal per anar a sopar amb la parella o amb un reduït grup de gastroamics.

Quan vagis, volem que et fixis en la diminuta cuina en la qual Giacomo i el seu equip preparen els plats. Des d'ella, han plantejat una carta ben curta, tan sols 10 plats +3 postres +3/4 suggeriments fora de carta. Ens agrada aquest format, facilita la decisió, la rotació dels aliments, i per tant, la frescor d'aquests. La carta de vins també va en aquesta línia, curta, seleccionada i sense referències que puguem considerar comercials.

En la nostra visita, vam tenir l'ocasió de provar alguns dels plats de la carta, així com algunes recomanacions de la carta: uns saborosos i fragants tomàquets amb kimchi, uns petits i ben gustosos musclos del bouchon, un bacallà cuinat al seu punt i amb una salsa al pil-pil molt lleugera però igualment saborosa, o un pollastre a la catalana del qual la nostra àvia diria que l'ha cuinat ella. En tots palpem cura i detall, però per a nosaltres, els millors de la nit van ser els dos plats de rajada, un a la meuniure, i un altre amb una suquet. Ambdós brutals, dignes de tres Estrelles Miguelín.

Tomàquets com kimchi

Tomàquets amb kimchi

Musclos del bouchon

Musclos del bouchon

Bacallà al pil-pil amb ametlles

Pilpil de bacallà amb ametlles

Pollastre a la catalana

Pollastre a la catalana

Rajada amb suquet

Ratlla amb salsa thai

Llengua de vedella

Llengua de vedella, chimichurri, pistatxos i bolets

Gelat de figues

Gelat de figues

Rajola de xocolata

Rajola de xocolata

Una Alegria per descobrir un altre barri de Barcelona, una Alegria per conèixer un jove xef amb ganes que el comensal es diverteixi, una Alegria per sortir de la cuina habitual. En definitiva, una Alegria donar-li dues Estrelles Miguelín.

Puntuació
Menjar   Vins
70   70
Servei   Local
67   69
Preu   Estrelles Miguelín
35€   2 estavellis
Per persona: 4 plats a compartir  

On és L'Alegria?

Adreça: C/ del Remei, 2, 08014 Barcelona

Telèfon: 931 44 82 84

Horari: De dimarts a divendres de 19:00 a 2:00. Dissabtes de 13:00 a 16:00 i de 19:00 a 2:00 i diumenges de 12:00 a 15:00

Web:lalegria.cat