Qui més qui menys s'ha aficionat a una sèrie de televisió alguna vegada en la seva vida. Les sèries tenen la virtut d'enganxar-te a la petita pantalla (avui li hauríem de dir mitjana, les teles són enormes!), aconseguint que després de cada capítol vulguis tornar a veure'n un altre. Així és el Vivanda, com una sèrie ben feta i d'argument bategant. Després de cada visita, vols fer-ne una altra.

El Vivanda, "una sèrie" produïda per Jordi Vila, estrella Michelin a Alkimia, ha aconseguit una clientela habitual que atapeeix el local cada dia i que repeteix una vegada i una altra. Ho fa perquè la seva proposta gastronòmica, molt hàbil, ben pensada i ben executada, agrada a tothom i és bona per a qualsevol ocasió. Ho fa perquè el seu preu és abordable. I ho fa perquè en la configuració del menú, amb una carta llarga i que canvia regularment, sempre trobes el que et ve de gust i et fa feliç: repetir allò de sempre, prendre un platet suau, carn, peix, arrossos, tàrtars, pasta, postres treballades…

El local és la cirereta. Situat en ple barri de Sarrià, té una part interior molt funcional sòbriament decorada, i sobretot té una part exterior igual de gran que és sens dubte una de les terrasses més boniques de la part alta de la ciutat. Una terrassa amb sostre retràctil apta 365 dies a l'any. Per tot això i un servei ràpid i eficaç, liderat per Kiku i Pep, el Vivanda està sempre a vessar i és un lloc d'èxit sostingut que ja dura més de 7 anys. Sense alts i baixos. Pas mal!

Malgrat que sabíem de plats mítics d'aquest lloc, com els Macarrons amb pollastre rostit, deixem que l'equip del Vivanda ens suggereixi el menú amb els plats més representatius segons la seva opinió. Així és com comencem amb una impecablement fregida Croqueta pernil pernil, una Amanida Molotov –el nom ho diu tot–, i un refrescant i lleuger Tàrtar de tonyina amb arròs i fulla de sisho, fulla gran que s'utilitza per fer un rotllet amb l'arròs i anar mossegant-lo mentre menges la tonyina. Per acabar aquest capítol d'entrants i primers, una Coca de sardines temperada a què no li trobem cap pega. Tot en racions mitjanes, tot bo, cap frivolitat i molta satisfacció.

Croqueta pernil pernil

 

 

Espectacle de #croqueta al restaurant Vivanda. Aquest dimecres no us perdeu la critica!

Una foto publicada per Estrelles Miguelín (@estrellasmiguelin) el

Amanida Molotov

Coca de sardines temperada

Seguim amb plats més contundents, com el Steak tàrtar amb anguila fumada, on l'anguila està ben integrada per no desplaure als qui no la mengen per ser gelatinosa; una potent, com ha de ser, Cua de bou sense guarnició i un Arròs sec amb salsa de nyores i peix de roca que només li trobaria algun petit defecte el més expert aficionat a l'arròs.

Steak tàrtar amb anguila fumada

Cua de bou sense guarnició

Arros sec amb salsa de nyores i peix de roca

Les postres segueixen la línia de la resta de la carta. Àmplia oferta, també variada i en la qual és gairebé impossible no trobar el que et ve de gust. Tastem un Pastís de poma, que cal encarregar al principi del menjar, un generós Bava al rom i una Torrija que serà el perfecte colofó.

Pastís de poma

Bava al rom

Torrija

Si ets molt aficionat a visitar restaurants nous, i no repetir-ne cap per viure noves experiències, no vagis al Vivanda. No ho facis, perquè no sabràs no repetir. Hi aniràs, hi tornaràs i recauràs. Quedes avisat!

 

Puntuació
Menjar   Vins
69   65
Servei   Local
67   70
Preu   Estrelles Miguelín
35€  
Per persona: 4 racions, 1 postre, 1 copa de vi  
On és el Vivanda?

 

Adreça: Carrer Major de Sarrià, 134 baixos. 08017, Barcelona

Telèfon: 93 203 19 18

Horari d'obertura:

Dilluns tancat
De dimarts a dijous: 13:30 - 15:30h / 20:30 - 23h
Diumenge: 13:30 - 15:30h / Tancat a la nit

Pàgina web: www.vivanda.cat