A mitjans del mes de març, als quioscos hi ha una número que s'ha convertit en un must de compra obligatòria per aquestes dates: l'especial "Hijos de puta" de la revista El JuevesFidels a la seva cita, la portada del dibuixant Pedro Vera és una mena de Who is who del filldeputisme patri i mundial. Ens imaginem que els dies anteriors a aquest dimecres el consell de redacció de la satírica publicació ha de tenir una feinada en la reunió per decidir qui es mereix aparèixer en tan emblemàtic número. Probablement, la llista d'aspirants deu ser tan gran que segur que s'han quedat fora noms il·lustres. 

portada el jueves2

Donant un cop d'ull en números anteriors veiem que hi ha alguns que són repetidors i que és impossible que es lliurin d'aquest merescut i honorífic guardó. L'especial de l'any passat comptava amb 25 cares molt conegudes. 19 enguany. Dels repetidors, Felip VI encapçala el regi lloc d'honor envoltat d'altres personatges que han fet sobrats mèrits per tornar a aparèixer en la portada: Eduardo Inda, director d'OKdiario; l'expresident del govern José Mª Aznar; un altre expresident del govern, el socialista Felipe González; el líder de Ciutadans, Albert Rivera; el president dels Estats Units, Donald Trump; el dictador Francisco Franco o Francisco Marhuenda, director de La Razón

Si anem un any enrere, el 2017, observem que hi ha cinc persones que per El Jueves són intocables i que tindran un lloc d'honor fins la fi dels dies: el Quinteto de la muerte filldeputesc són, per a ells, Eduardo Inda, Francisco Marhuenda, Donald Trump, Felipe González i José María Aznar. S'observa, però, un fet curiós: fa dos anys hi apareixien alguns rostres que ara, dos anys després, tornen a aparèixer. En concret, Ricardo Blázquez, president de la Conferència Episcopal i màxim representant de l'església a Espanya i un cafre com a exponent dels feixistes i neonazis Hogar Social Madrid:

Així les coses, a banda d'aquests 10 noms, quins són els altres 9 que apareixen en el número d'aquest 2019? Nou orgullosos debutants que han fet mèrits més que suficients per ser considerats indispensables per El Jueves per protagonitzar aquest especial:

portada el jueves interior

Arcadi Espada, peineta incorporada, columnista d'El Mundo, col·laborador d'Ana Rosa Quintana, amic íntim de Risto Mejide, i que avui precisament ha tornat a vomitar bilis en dir que "El procés es más grave que el 23-F porque el independentismo tiene un miserable apoyo social de 2 millones de personas, como los alemanes apoyaron a los nazis"; Matteo Salvini, amb la samarreta del Milan, vicepresident i Ministre de l'Interior del govern d'Itàlia i feixista líder de la Lliga Nord; Mark Zuckerberg, el pare de Facebook, a qui acusen d'haver violat les lleis antimonopoli i responsable d'una filtració massiva de dades que va afectar 87 milions d'usuaris; el comissari Villarejo, amb la seva boina calada i la seva carpeta amb papers comprometedors; Jair Bolsonaro, el president ultradretà del Brasil, masclista, racista, homòfob i xenòfob; adjectius que li escauen molt a Santiago Abascal, líder de Vox, que apareix ben abraçadet als seus amiguis Rivera i un altre debutant, Pablo Casado, el líder del PP, a qui veiem agafant en braços el nadó donat en adopció per una immigrant perquè pugui evitar ser expulsada del país; i el príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohamed bin Salmán, amic dels Borbons, que segons la CIA va ordenar l'assassinat del periodista crític Jamal Khashoggi. Falta un dibuix, no de cap persona, sinó d'un autobús, el d'Hazte oír, aquí amb l'explícit missatge pintat d'"A la hoguera".

portada el jueves interior2

Com sempre, hi ha lectors que troben a faltar algunes cares:

Els que estan tristos perquè han perdut protagonisme són Federico Jiménez Losantos; el rei Joan Carles I, apartat per la seva jove i el seu fill, i també per la revista; la periodista Ana Rosa Quintana; l'ex duc de Palma, Iñaki Urdangarín, a qui ja no va ni a veure la seva dona Cristina a la presó, i tampoc se'l veu en aquesta portada; o un president del govern, Mariano Rajoy, que des de la moció de censura ha tornat a fer footing i ha fugit corrents de la portada. Però que no es preocupin. Quan un arriba a aquesta condició, ho serà per tota la vida. Segur que en el futur tindran més oportunitats de tornar a estar en el lloc d'honor d'una portada que mai no haurien d'haver abandonat.