La calorada d'aquest estiu de 2020 i les restriccions pels rebrots del coronavirus fan que molts s'entretinguin repassant el seu arxiu personal de fotos. Normal: és difícil resistir-se a la nostàlgia d'aquells dies sense mascaretes, contagis ni pandèmies. Un exercici que, de tant en tant, permet redescobrir troballes ben curioses... i amb més d'una lectura. Un dels que ha dedicat el seu temps a aquesta activitat és un vell conegut dels espectadors de TV3 i TVE: l'home del temps Eliseu Vilaclara, que des del Montseny ha fet més entretingut aquest mes d'agost.

Eliseu Vilaclara Meteocat Youtube

Eliseu Vilaclara Meteocat Youtube

Eliseu Vilaclara TV3 1987 Youtube

Eliseu Vilaclara TV3 1987 Youtube

Vilaclara, director del Servei Meteorològic de Catalunya, ha compartit una imatge en la que li acompanya un dels polítics més controvertits del panorama català: el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, amb 17 anys a Vidrà, Osona. La cabellera del socialista i la seva mirada juvenil i innocent ha deixat parada la xarxa, i el missatge de l'Eliseu ha animat la conversa tuitaire: "Com han canviat les coses... i les persones". No li manca raó. Hi ha raons estrictament físiques, com semblar el doble mai descobert de l'actor Corey Feldman, el dels Goonies. D'altres apunten temes ideològics i d'actualitat. Tot plegat, l'efecte és similar a una altra aparició d'un Iceta molt jove a xarxes: any 1995, a les portes de Can Brians, donant suport a Josep Maria Sala quan ingressava a la presó condemnat per corrupció del cas Filesa. A la mateixa foto, un altre socialista polèmic, José Zaragoza. Anys després, tots dos atonyinen d'altres presos, els independentistes.

Miquel Iceta EFE

Miquel Iceta EFE

Miquel Iceta Eliseu Vilaclara 1977 @eliseuvilaclara

Miquel Iceta Eliseu Vilaclara 1977 @eliseuvilaclara

Corey Feldman insidehook.com

Corey Feldman insidehook.com

iceta zaragoza preso EFE

José Zaragoza i Miquel Iceta a la presó, 1995

'Aquellos maravillosos años' d'Iceta no tornaran. Ha plogut massa des d'aquell 1977. I d'això de ploure en sap un munt, l'Eliseu.