(Sembla que) s'ha acabat el bròquil. Espanya tindrà govern. L'abstenció d'Esquerra Republicana en la investidura de Pedro Sánchez, ratificada pels quadres del partit, ha aclarit un panorama que, si no hi ha sorpresa d'última hora, permetrà el govern de coalició entre socialistes i Unidas Podemos, que s'han compromès a obrir una taula de diàleg sense restriccions i amb suposades garanties de compliment. Tot preciós, sí, si no fos perque el govern de l'estat en general, i el PSOE en particular, han demostrat en diverses (i gens innòcues) ocasions que no són gaire de fiar. Tenim el 'sit and talk', cert. Veurem si és de debò, o només és una façana molt cridanera. Per això cal persistir en la lluita pels drets, llibertats i aspiracions de l'independentisme, com ens ha recordat via xarxes la consellera a l'exili Clara Ponsatí inspirant-se en una icona de la música i el compromís social, Bob Marley.

Clara Ponsatí EFE

Clara Ponsatí EFE

La discografia del jamaicà és extensa i plena d'èxits. Però hi ha una cançó que ha servit d'himne reivindicatiu en moltes lluites i per moltes generacions, i que és la que ens recorda Ponsatí amb una tornada contundent: "Get up, Stand up". Aixecar-se i defensar els teus drets, fins i tot quan has aconseguit el gest de seure per parlar el teu interlocutor. El diàleg (o el sit and talk) és una eina, no la meta final. L'objectiu és un altre. La Clara, amb raons ben fonamentades per desconfiar, ha rebut el suport de molts internautes.

Bob Marley concert 2 bobmarleycom

BobMarley.com

Arriba l'hora de la veritat. Cal estar alerta, i no conformar-se amb engrunes, promeses buides i gestos de cara a la galeria. Don't give up the fight. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat