Felip VI i Letizia són a tan sols uns dies de celebrar un aniversari de casaments rodó. Després de tants anys junts, es podria esperar que la seva relació fos estable, saludable i forta. Tanmateix, el temps no és el millor indicatiu que una parella és feliç i es vol. Joan Carles I i Sofía de Grecia són un dels millors exemples, tenen dècades de casats i el seu no és més que un compromís institucional per tota la vida. En el cas del seu fill, qui lliurement va elegir la dona amb qui volia casar-se, no li va ser millor. Ja hi ha reemplaçament per a la reina a Zarzuela.

Sembla inevitable que algunes veritats surtin a la llum. La Casa Reial ha intentat guardar els secrets més escabrosos de Felip VI i Letizia durant anys. No obstant això, la vida fa molt voltes i ha volgut que se sàpiga una veritat: la monarca va ser infidel. Almenys, això és el que assegura Jaime del Burgo. Segons l'ex de Telma Ortiz, ell i la dona del rei van tenir un romanç secret per anys i té proves. Es veien d'amagat, fora de la ciutat, a l'estranger i al palau, quan no hi havia perill de ser descoberts.

Felipe Letizia cares GTRES
Felipe Letizia GTRES

Suposadament, els amants van fer plans per anar-se a viure junts. Quan el que va ser Príncep d'Astúries ho va descobrir a finals del 2012, van tenir una gran crisi que tot el país va notar. Malgrat això, el divorci estava fora de discussió i van haver de continuar pel bé de les seves filles i la monarquia. Sense més ni més, seguir el model dels reis emèrits. Ara que aquestes situacions s'estan donant a conèixer, a la Casa Reial no li queda més que guardar silenci i donar suport discretament a la successora de la senyora Letizia.

Felip VI ho prepara tot, Letizia cada vegada més enfosquida

No està previst que la Royal sigui substituïda immediatament, perquè no convé un divorci ni el seu retir de la Corona. Ha de mantenir les aparences de cara a la galeria i complir les seves funcions. L'estratègia és minvar d'a poc la imatge de la reina i que Felip recobri protagonisme mentrestant. L'objectiu és continuar preparant a Leonor per ser reina i que el seu nom tingui més pes. Encara que vagi a la universitat pròximament, començarà a assistir a més actes institucionals. Amb aquestes accions asseguren que el retir de Letizia no sigui tan dràstic i es mantingui l'estabilitat de la monarquia.

L'expert en màrqueting José Noblejas li va comentar a Socialité l'impacte que ha tingut la princesa d'Astúries en els últims temps. "És oficial, ha desencadenat la 'Leonor-mania'. Des que la princesa entra en l'exèrcit hem pogut comprovar com la seva imatge i la rellevància en el panorama nacional s'ha disparat", va comentar. La popularitat que té la jove indica que està prenent un paper rellevant dins de la reialesa europea.

Leonor Felipe Letizia Sofía Europa Press
Leonor Felip Letizia Sofía Europa Press

L'èxit de Leonor és assegurat, els mitjans esmenten que és la princesa més carismàtica d'Europa i la seva figura desperta molt respecte. Felip VI i Letizia, de moment, continuaran amb els seus deures regulars. Només ens preguntem, suportaran la tempesta que deslligarà Jaime del Burgo?