Evitar que ocorrin accidents a les carreteres és de summa importància per a tothom, independentment del seu estatus social o posició en la societat. Tanmateix, quan es tracta de figures públiques com la reina Letizia, la responsabilitat i l'exemple que han d'oferir són encara més importants. Malgrat això, recentment s'han revelat certs detalls preocupants sobre els hàbits al volant de la consort real, que plantegen interrogants sobre el seu compromís amb la seguretat viària.

La passió per conduir sembla ser una característica compartida pels reis. Tant la reina Letícia com el seu espòs, el rei Felip VI, adoren ser darrere del volant. De fet, recentment, s'ha vist el monarca conduint diversos vehicles, incloent un Lexus RX de quarta generació, un Audi RS6 i un Cupra Formentor. Tanmateix, mentre que el rei ha estat elogiat per la seva habilitat en conduir, els informes suggereixen que Letizia ha mostrat pràctiques de risc al volant. I és que, amb el temps, s'han registrat nombrosos informes d'incidents i multes de trànsit relacionades amb la reina Letícia a causa de la seva conducta al volant. Aquestes infraccions inclouen excés de velocitat i aparcament inadequat.

Letizia conduint
Letizia conduint

El xoc que la Corona va voler ocultar

Un dels incidents més destacats va ser revelat per Alfredo Urdaci, excompany de Letizia en TVE. Segons Urdaci, la reina va estar involucrada en un greu accident de trànsit a Madrid. Circulant a una velocitat superior a la permesa, Letizia va perdre el control del seu vehicle a causa d'una sobtada pluja, la qual cosa va provocar una col·lisió múltiple. Afortunadament, va sortir il·lesa, però l'incident va posar de manifest la seva tendència a desobeir les normes de trànsit.

El periodista tenia la intenció d'incloure aquest incident en un llibre que estava escrivint. Tanmateix, Letizia i Zarzuela van pressionar perquè abandonés aquesta idea. No obstant això, temps després, el periodista va confirmar l'existència de l'accident. "Em va trucar i el vaig treure del meu llibre pels problemes que li podia ocasionar aquell xoc. Ella des del cotxe va trucar al príncep i li van manar motoristes. Potser no volia que es publiqués aquest episodi, perquè l'incomodava que se sabés que anava sense cinturó i la seva afició a córrer. A ella li agrada trepitjar l'accelerador", va revelar Urdaci.

Letizia
Letizia

Regles de trànsit? Letizia les ignora

Malgrat els esforços per mantenir aquests incidents en secret, la informació sobre les infraccions de trànsit de la reina Letícia ha sortit a la llum, la qual cosa ha generat crítiques i preocupacions entre el públic. A més, s'ha informat que la reina Letícia té el costum d'utilitzar el seu telèfon mòbil mentre condueix, una pràctica extremadament perillosa que no només viola les lleis de trànsit, sinó que també posa en risc la seva seguretat i la dels altres usuaris de la carretera.

Encara que s'han pres mesures per restringir la capacitat de la reina Letícia per conduir, incloses prohibicions graduals imposades per Zarzuela, sembla que la seva passió per ser darrere del volant persisteix. Es diu que l'acte de conduir li proporciona un alleujament de l'estrès, encara que els seus mètodes imprudents i la seva falta de respecte per les normes de trànsit plantegen serioses preocupacions sobre la seva idoneïtat per ser darrere del volant.