Una cosa sol ser el comportament que tingui Letizia Ortiz en públic i una altra, quan entra en confiança, estant en privat. Durant anys ha fet l'efecte de ser rígida en molts aspectes, una dona controladora i de caràcter fort, situació que no ha millorat amb el temps. També sabem que pot arribar a ser amable, impredictible i divertida. De fet, són moltes les anècdotes esbojarrades que porten la seva firma. Molt a desgrat seu, es tracta de la protagonista de diverses cròniques i subscriptora de frases que segurament preferiria esborrar. Com tot l'esdeveniment a casa d'un famós a Madrid, una nit que pesarà a la memòria.

Durant anys, Letizia ha dit que és abstèmia. Tanmateix, hi ha moltes històries en les quals sembla que la beguda és el motor que impulsava els seus més vergonyosos comportaments. Sigui com sigui, hi ha els qui poden afirmar haver vist la reina alegre. El relat en qüestió el narra Jaime Peñafiel al seu llibre Anécdotas de Oro sobre la Família Reial, on la Royal és una de les figures més assenyalades. El cert és que s'esmenta la vegada que Joaquín Sabina va fer plans amb els llavors prínceps d'Astúries i l'embolic que es va formar. Te n'expliquem més en les següents línies.

Joaquín Sabina
Joaquín Sabina

La gresca nocturna de Letizia amb Joaquín Sabina

La reina Letizia desitjava conèixer un dels seus artistes favorits, Joaquín Sabina. És per això que es va dur a terme l'organització d'un sopar que finalment va tenir lloc en la residència del cantant a Madrid. El cantant madrileny va servir una copa als prínceps, a Simoneta Gómez Acebo (filla de la infanta Pilar) i al que era el seu marit i pròxim a l'estrella, José Miguel Fernández Sastrón. Suposadament, el sopar anava a ser breu, però es va estendre fins a les 4 de la matinada. I en el transcurs de la vetllada hi va haver un detall que va molestar la Casa Reial.

Letizia ballant al costat de|juntament amb Felip VI d'Espanya
Letizia ballant al costat de Felip VI d'Espanya

Segons el va confessar l'intèrpret de Contigo a Peñafiel, va treure a ballar Letizia abans que ella tingués l'oportunitat d'obrir el ball amb l'hereu. El periodista va indicar la reacció de Felip VI: "Es va quedar una mica sorprès i molt tallat quan Sabina li va trepitjar l'oportunitat de ser ell qui ballés amb la seva promesa el tema compost per al dia del casament". Amb la intenció de continuar molestant Felip VI, li va demanar que ballés amb la seva xicota que li estava donant un "atac de banyes".

Ja passada de copes, a l'asturiana se li va ocórrer fer-li un acudit pujat de to al poeta i pintor. A l'orella, li va explicar quina era la diferència entre ella i Estefanía de Mònaco, que en aquells anys estava casada amb Adans Peres (artista de circ). "Les dues ens assemblem perquè Estefanía fo*** amb un funambulista i jo soc una meuca molt llesta", li va dir a un vermell Joaquín. "Que ho recordés al meu llibre li va asseure fatal. Des d'aleshores ja no soc ben vist a palau", li va revelar a l'escriptor.

Letizia no pot negar que la beguda li ha portat algunes complicacions, potser és millor ser abstèmia.