Joan Carles I ha estat el gran protagonista de l'últim cap de setmana. L'emèrit va tornar a Espanya una vegada més per acudir al casament de José Luis Martínez Almeida i Teresa Urquijo. En un primer moment no sabia si acceptar la invitació perquè la corona no pot pronunciar-se a favor de cap partit polític, i l'alcalde de Madrid és del Partit Popular, però ells ja no formen part de cap institució. L'exmonarca va acudir en companyia de la reina Sofia, les infantes Elena i Cristina, i alguns dels seus nets, Victoria Federica, Froilán i Juan Urdangarin.

Letícia no volia que Joan Carles tornés a Espanya, però ja pot volar amb total comoditat i sense demanar permís a Felipe. El seu fill li demana que l'informi, però no és necessari. L'últim any va viatjar al seu país fins i tot en set ocasions. I és que els Borbó cada vegada comparteixen més plans junts, a excepció dels reis i les seves filles. La campanya de desprestigi a la mare d'Elionor i Sofia ha fet efecte, s'ha quedat sense control sobre la família i la institució, ara és Felipe qui pren totes les decisions.

Felip VI
Felip VI

Felipe sap que Joan Carles no pot morir fora d'Esàña: preocupat pel seu estat de salut

Felipe i Joan Carles es van deixar veure per primera vegada de forma pública en la missa homenatge a Constantino de Grècia a Londres el mes passat. En sortir de la cerimònia es van abraçar i van compartir unes paraules. Allà van parlar de la possibilitat de tornar a Espanya de forma permanent. El rei està lligant tots els caps per tornar a tenir el seu pare a casa, i és que l'exmonarca es fa gran, és una realitat contra la qual no es pot lluitar. La seva mort cada vegada és més a prop i és una cosa que cal preveure.

Joan Carles I
Joan Carles I

Joan Carles no pot morir fora d'Espanya, seria una escàndol i una gran humiliació, no només per a l'exmonarca, també per a la seva família i la institució. Els metges de confiança de l'emèrit ja han comunicat al rei que el seu pare no està en el seu millor moment. Aviat es quedarà en cadira de rodes fins al final dels seus dies. Ell no vol que se li vegi en cadira però no podrà evitar-ho més temps. A més, ja ha presentat algunes pèrdues de memòria fruit de l'edat i de reflexos.

Zarzuela ja planeja el retorn de Joan Carles a llarg termini. Dues raons que faran que actuïn amb rapidesa serà principalment la salut, un empitjorament dràstic i preocupant. O una intervenció quirúrgica de gravetat que requereixi un ingrés urgent. Felipe estarà molt pendent de la seva evolució, es manté en contacte amb el seu pare diàriament de forma privada.