Letícia és la reina. El seu equivalent britànic no és, com ella voldria, Elisabet II. Letícia és reina consort, l'equivalent britànic seria el duc d'Edimburg, el decoratiu marit de la reina. Per edat Letícia es troba entre Camila i Kate Middleton, futures consorts del rei. Elisabet II ja va deixar en evidència la monarquia espanyola amb un vídeo pel coronavirus i la crisi sanitària que serà un referent a les escoles de comunicació. La vergonya per Felip i Letícia és que dues generacions més enllà de la reina, Guillem i Kate Middleton, també han fet un vídeo que ridiculitza el paper gèlid, caspós i inútil dels reis d'Espanya. 

La comparació és demolidora contra Espanya. Tots els milions que costa Zarzuela i els que evadeix a paradisos fiscals Joan Carles serveixen per això: una Corona en blanc i negre, depriment. Comparin:

cambridge

EUWHwIfXgAEvQ0H

@kensingtonpalace / Casa Reial

Els anglesos espectaculars, naturals, mirant a càmera, rient, comunicant-se amb una escola oberta per nens vulnerables que potser a casa no menjarien. Guillem i Kate amables i propers, en equip, complicitat entre el matrimoni,  parlant amb professors i nens mentre sona una banda sonora amable. Perfecte per animar els ciutadans britànics. Ara, el vídeo que han emès en un mes de confinament  Felip i Letícia. No té ni àudio i ells dos ni es miren:

leticia kate EP

EP

Letícia ve de la TV. Quan la presentadora telegènica del Telediario es va casar amb Felip es va vendre que portava una alenada d'aire fresc a la imatge de la Corona. L'alenada ha resultat que té halitosi.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat