Ja és oficial: la Victoria Federica té feina. Una molt adequada a la seva capacitat d'esforç i a la seva preparació: fer de celebrity, però de paganini. S'ha acabat això d'anar de sarau en sarau i de festa en festa de franc. Mai més. Si algú vol a la nebodíssima i netíssima, que passi per caixa. I quina caixa, per cert: surt per un ull de la cara. Ho saben bé al Saló Internacional de la Moda Flamenca de Sevilla, on s'han deixat una fortuna per tenir a la Marichalar Borbón entre els seus convidats més il·lustres. Per allà han passat tota mena de VIPS: des de Belén Esteban a Esther Doña, perquè se'n facin una idea. Sevilla té un color especial per a la Vic: el color dels bitllets. De 50, de 100 i de 200€. Els de 500 potser no, que no queden bé i són el malson d'un familiar molt estimat que viu molt lluny de Madrid. 

L'exmodel Raquel Revuelta és la impulsora d'aquest saló i la última responsable d'haver trucat la Victoria Federica per donar color a la seva cita flamenca i fer de padrina. La Borbona s'ha plantat allà amb el seu inseparable nòvio, que fa de discjòquei i de guardaespatlles segons bufa el vent. Ho ha fet amb un estilisme que els entesos en la matèria (i sobretot la tropa cortesana) han celebrat molt: "Un peinado ondulado y una camisa blanca con mangas plisadas. La prenda que no dejó indiferente a nadie fue su pantalón capri de color gris con un adorno de plumas blancas en la pierna izquierda, además de unos zapatos de tacón de estilo clásico y con adornos brillantes", expliquen a La Sexta. Serà que de moda flamenca no en tenim ni idea, però això de les plomes que ens ho expliquin. 

L'únic moment incòmode de la cita ha estat quan li han demanat que es guanyés el sou: no hi havia prou amb anar d'aquí cap allà visitant les parades i assistint a desfilades. Li van encomanar una tasca molt complicada, feixuga, per a la que necessitava de la precisió d'un cirurgià: tallar la típica cinta per inaugurar el saló. Tisores en mà va procedir a completar l'operació, i pel que sembla va ser tot un èxit, perquè ningú va resultar ferit. Fenomenal. La cara dels allà presents era la pura expressió de felicitat. Potser també d'alleujament, però vaja, que és una opinió. El que no ofereix cap interpretació és que la filla de la infanta Elenano feia gaire bona cara: malgrat tenir tothom als seus peus i d'embutxacar-se una suma molt llaminera per una tarda d'esbarjo, va somriure amb comptagotes. En el seu estil habitual, per d'altra banda.

Victoria Federica madrina Salón moda flamenca Europa Press

Victoria Federica, padrina del saló de moda flamenca / Europa Press

Trobaran que en aquest article falta alguna cosa. I és ben cert. Estem parlant tota l'estona de diners, però no hem detallat la fortuna que ha cobrat la Vic. Doncs bé, aquí va: segons el digital Informalia la 'dolorosa' que va passar la jove de 21 anys va ser estratosfèrica: 7.000€. Apa. Ara bé, expliquen que la organització es desmarca d'aquest pagament, ves a saber si per evitar crítiques i escàndols. Per ser la única que ha cobrat, i perquè tot i ser un esdeveniment privat, segur que ha rebut més d'una subvenció. Pública, és clar. No seria estrany. Tot quedaria a casa: els diners dels contribuents, per a la casta monàrquica. Com sempre. 

Victoria Federica y Jorge Bárcenas GTRES

Victoria Federica i Jorge Bárcenas / GTRES

A partir d'ara no direm mai més això de "la Victoria és una ni ni". Ella "sí sí". És la "bien pagá". Tot molt flamenco i olé.