Boom!. La revista 'Lecturas' ha fet esclatar el circ mediàtic rosa en una categoria molt especial: la de la Casa Reial espanyola. Els matrimonis dels Borbons fan figa: només un sembla resistir a les separacions i les aventures extramatrimonials, el del rei Felip i Letícia. La resta és un festival del fracàs: el de Joan Carles i Sofía, el d'Elena i Jaime de Marichalar i ara el de Cristina i Iñaki Urdangarin. L'exduc de Palma ha estat enxampat in fraganti amb una dona rossa passejant de la mà a una platja de Bidart, al País Basc francès, destinació tradicional de descans i relax del matrimoni durant molts anys. Allà tenen una residència en la que van passar les festes de Nadal en família fa un parell de setmanes, i també on l'Iñaki s'ha deixat retratar dies després amb aquesta acompanyant. Una que segons els primers rumors hauria conegut al centre social Don Orione, on el van contractar per poder sortir de la presó de Brieva.

Les imatges són molt sorprenents, tot i que, com bé explica Pilar Eyre a la revista, fan que moltes de les coses estranyes que havíem vist al voltant de la parella comencin a tenir sentit. L'exhibició en públic, malgrat que sembli una humiliació a la dona amb la que ha compartit 24 anys molt difícils, indiquen que el matrimoni estava mort des de fa temps. Ningú, però, havia gosat dir-ho en no tenir-ne proves tan concloents com les de 'Lecturas'. Ara és fàcil seguir la línia de punts i acabar el retrat: l'Iñaki sense anell de casat, sortir de la presó i no voler viure en família, passar l'aniversari més sol que un mussol, fotos de la Cristina amb la família del marit amb gest trist a Vitoria-Gasteiz però ni rastre de l'exjugador de handbol... Tot quadra.

portada iñaki

Iñaki Urdangarin amb una altra dona / Lecturas

Malgrat la repercussió, fa l'efecte que la Borbó coneixia aquesta relació extramatrimonial. Ara bé, la publicació fa mal. La imatge pública de tots dos queda tocada: ella, per l'orgull. Ell, per repetir patrons. L'hemeroteca deixa en una posició no gaire afavoridora a Urdangarin. Els seus embolics sentimentals han marcat la seva vida. Per exemple, quan va deixar la seva nòvia de sempre, Carmen Camí, en conèixer la filla del rei Joan Carles, amb la que es casaria amb tota la pompa el 4 d'octubre de 1997 a Barcelona. Mai no es va demostrar cap infidelitat, però el canvi va fer sospitar més d'un. No va passar el mateix amb una revelació molt dolorosa per a la Cristina, i que va arribar durant el tràngol més dur i traumàtic de la seva existència: quan va haver de comparèixer al tribunal que va jutjar el Cas Nóos: el seu marit li havia posat les banyes.

Infanta Cristina juicio caso Nóos Youtube

La infanta Cristina al judici del cas Nóos / Youtube

El procediment judicial va fer sortir a la llum els correus electrònics de l'Iñaki amb una senyora a la que deia "pedazo de mujer". Uns textos que no tenen més que una interpretació possible, i dels que la seva dona no n'era conscient. "Es fantástico poder ver y sentir tu tono de voz", "me pregunto, ¿dónde estás?", "no puedo dejar de recordar momentos bonitos que hemos pasado"... Malgrat aquella 'pillada', la Cristina (sempre molt enamorada del basc) el va perdonar i van fer el tortuós camí que tenien per davant junts, en teoria. Però en la pràctica... 

cristina foto urdangarin platja GTRES

Cristina fotografiant Iñaki a la platja: paradoxes del destí / GTRES

Com bé diu Eyre a l'article, potser 'no hay mal que por bien no venga': la Cristina perd un marit, però recupera una família. La Reial. Un 'chollo'.