Una de les frases més miserables, desafortunades i pròpies d'algú amb molta barra la va deixar caure fa dotze anys la reina Letícia, quan, durant unes vacances dels Borbons a Marivent, quan aleshores hi anava tota la tropa, Joan Carles, Sofia, les infantes i la família reial, li va deixar anar a una periodista "¿Pero tú crees que esto son vacaciones?". La reina, pobreta ella, es queixava fastiguejada que és clar, unes vacances on la seguissin els fotògrafs a tot arreu i on havia de suportar esmorzar amb tota la família, no eren vacances: "lo de pasar juntos las vacaciones y, encima, tener que fingir a cada momento lo felices que se suponían que eran, resultaba un suplicio. Sofía solo exigía que la familia en pleno se reuniese para desayunar junta. Pero aún así, aquella hora entre cafés y croissants se le hacía eterna a Letizia", escrivien fa poc a El Independiente

familia reial2
Letícia, les seves filles Elionor i Sofia i la seva sogra Sofia / GTRES

Letícia, tota una màrtir, pobre ànima càndida, havent de prendre el suc de taronja mentre veia els seus sogres. Posem-nos en la seva pell. Vacances això? ¡Habrase visto!... Prenguin uns segons per agafar aire abans que els pugi l'ira pel cos i comencin a sulfurar, amb raó. S'ha de ser molt poca vergonya, però molt, per viure a cos de rei, i mai més ben dit, i encara queixar-se durant les vacances. Però els Borbons es deuen creure que encara viuen en època de l'Edat MitjanaDe fet, ja és una presa de pèl que hagin de tenir vacances a todo trapo pagades per tots nosaltres unes persones que durant l'any fan quatre inauguracions, saluden als quatre palmeros al besamans o fan algun acte protocolari a Zarzuela. I per ser més exactes, no només gaudeixen de les vacances que els hi paguem nosaltres sinó que a més, tenen els nassos de no dir on van ni abans ni després quan ja han tornat. La transparència habitual de la monarquia espanyola.

familia reial
La família reial a Palma / @CasaReal

D'aquí poc comencen, però, les vacances oficials per la família reial. Si tot surt com és previst, FelipLetícia i les nenes aterraran, com sempre des de fa segles, a ses illes el proper 28 de juliol per la tarda, i s'estaran a Mallorca 10 dies. S'instal·len a Son Vent, un pavelló proper a Marivent, envoltat d'arbres, vistes al mar, 500 metres quadrats i 8 habitacions. Després, Felip viatja a Colòmbia i Letícia marxarà amb les nenes uns quants dies a algun país desconegut. El pitjor, però, com sempre, no és la barra dels reis, que també. Sinó tota la legió de palmeros que tenen al voltant que es pensen que la resta dels ciutadans ens llepem el dit o baixem de l'hort. Gent que els hi riu les gràcies i els hi compra el discurs de com d'enfeinats estan Felip i Letícia, pobrissonets, i què cruel és la vida que no els permetrà tenir vacances. Sí, sí, han sentit bé. Perquè atents al titular d'aquesta notícia al diari El Mundo: "La Familia Real en Marivent: ni vacaciones, ni privadas. Solo Trabajo". Expliquen que els reis estaran molt enfeinats rebent la presidenta balear Francina Armengol, quan arribin a Palma, que es reuniran amb Pedro Sánchez, que hauran d'anar a les regates o clausurar un festival de cinema... Repetim: "ni vacaciones, ni privadas. Solo trabajo"... La xarxa crema:

No ho enteneu: és molt dur estar-li prenent el pèl als ciutadans durant tot l'any fent veure que fan coses de profit. Pobrets Felip i Letícia. Ja posats, després al setembre, que s'agafin unes vacances per descansar de les vacances, que s'hauran passat treballant segons El Mundo. De fet, si s'agafen les vacances de per vida i no torna la monarquia a Zarzuela, millor que millor.