Telma Ortiz és la germana mitjana de la reina. Amb la mort de la petita, Érika, Letícia i Telma estan molt unides. La reina ha viatjat en alguna ocasió discretament a Barcelona per veure la seva neboda Amanda, filla única de Telma amb un advocat de Toledo. El cunyat més conegut de la reina va ser el fill d'un polític del PP. Jaime del Burgo i Telma van trencar fa anys. La germana de la reina segueix vivint a Barcelona, on va ser fitxada per l'alcalde Joan Clos com a subdirectora de relacions internacionals de l'Ajuntament. Tractant-se d'un càrrec de confiança, triat a dit, va plegar amb el canvi a l'alcaldia. Telma viu sola amb la seva filla però ha conegut un nou amor.

telma ortiz i filla amanda GTRES

Jaime del Burgo, Amanda i Telma Ortiz, any 2013 / GTRES

La revista Semana ha fotografiat la nova parella als carrers de Barcelona,. Telma treballa a l'escola de negocis ESERP i ara surt amb un home de qui es coneixen dues dades: és francès i és atractiu. Els veïns de Sarrià, on viu Telma, han revelat que entre ells parlen francès, idiomja que també domina la germana de Letícia. Fa mesos que surten i la revista escriu una d'aquelles frases tòpiques del paper cuixé: "Solo hay que ver las imágenes y la cara de la hermana de Letizia para saber que están muy felices e ilusionados". La cara d'ella és il·lustrativa. La cara d'ell no surt en portada.

telma

El nou nòvio de Telma viu també a Sarrià i els veïns expliquen detalls com que resideix a uns apartaments “de construcción antigua, pero reformados”. El misteriós francès és de mitjana edat i per l'aspecte, samarreta i look informal, no sembla com l'altre francès que sedueix senyores d'alta societat catalana: Manuel Valls.