Per l'aniversari de la mort d'Érika Ortiz Rocasolano, la germana petita de la reina Letícia, la seva figura ha tornat a l'actualitat. Ho ha fet gràcies en part al sentit record de la seva filla Carla. L'adolescent ballarina ha demostrat amb 18 anys una maduresa digna de ser tinguda en compte. La seva cosina i futura reina Elionor té on emmirallar-se. La premsa rosa ha recordat la figura de la difunta germana de Letícia, que es va llevar tràgicament la vida als 31 anys. El digital Vanitatis explica la vulnerabilitat d'Érika.

Erika ortiz, germana leticia GTRES

Érika Ortiz, any 2004 / GTRES 

El cosí de les germanes Ortiz, David Rocasolano, li va dedicar tot un llibre al tsunami Borbó que va arrasar la família política del rei Felip. A Adiós Princesa comparava la família Ortiz Rocasolano amb una caravana de gitanos destrossada per la fama, el poder i la influència de la Casa reial. Ara Paloma Barrientos rebla el clau classificant les tres germanes Ortiz: "Eran la lista (Letizia), la guapa (Telma) y la bohemia (Erika)". DemolidorL'autora explica que Érika va fer Belles Arts i mentre les dues germanes grans han aprofitat la seva posició per ascendir, Érika i el seu nòvio escultor no ho van fer: "Nunca quiso apropiarse de una fama colateral que le podía haber venido bien, como sí hizo años después Telma al aceptar un puesto que no existía y creado para ella en el Ayuntamiento de Barcelona".

Telma Ortiz  GTRES (2)

Telma Ortiz / GTRES

Les obres d'art de la petita de les Ortiz mai no s'han exposat: "Érika no tuvo tiempo para desarrollar su faceta estrictamente artística. Los que sí conocieron su obra decían que tenía talento. Ella pensaba que cualquier cosa que hiciera tendría repercusión por ser la 'hermanísima', un estatus que nunca utilizó". Sense conèixer-la és impossible no empatitzar amb la tímida artista. Una anècdota final la defineixl. Segons Vanitatis, un dia que la van convidar a una visita privada al Vaticà va fer tard: " Érika estaba tan agobiada que se echó a llorar ante el asombro de los presentes. A diferencia de sus hermanas, esta vulnerabilidad que no supo o no pudo superar la acompañó durante los últimos años".

leticia mala cara EFE 

EFE

Vist el perfil de les germanes Ortiz, Felip VI podria haver anat a veure una exposició d'Érika en lloc de mirar el Telediario.