Aquests dies de pandèmia pel coronavirus, s'estan produint unes imatges a les reialeses europees que encara no hem vist (ni difícilment veurem) en els Borbons. Reis holandesos amb les filles fent una cassolada en honor als sanitaris, prínceps anglesos somrients i enviant el seu escalf i els dels seus fills, a la ciutadania, vídeos gravats pels monarques a la resta del país, sense la cotilla que imposa la corona i mostrant-se propers. L'última, Rania de Jordània, íntima de Letícia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

يصادف اليوم يوم الصحة العالمي، ولكل فرد في فرق الوطن الطبية نقف إجلالاً وتقديراً. ونحييكم تحية إكبار وامتنان، وندعو الله أن يجزيكم خيراً ولا يضيع تعبكم، وأن يحيطكم بالصحة ويرعاكم ويمدكم بالقوة والعزيمة والصبر حمى الله الأردن، وحفظكم جميعاً #يوم_الصحة_العالمي #الأردن #حب_الأردن #خليك_بالبيت #نحنا_قدها On World Health Day, we pay tribute to each and every member of our nation's heroic medical staff, and stand in awe of their selflessness and sacrifices. Every day, with devotion and an unfailing sense of duty, they risk their own health to safeguard ours. May you always find the strength, patience, and willpower to pull through these testing times. We pray for your safety. God bless Jordan and its people #WorldHealthDay #StayHome #Jordan #LoveJO

Una publicación compartida de Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) el

A Espanya, la transcendència que s'autoadjudiquen els monarques és lamentable. Fan el paperot d'estar fent molta feina per lluitar contra la pandèmia quan l'únic que fan són videoconferències amb cara de pomes agres. 

foto despatx felip i leticia2

@CasaReal

Difícilment veurem Felip i Letícia deixant-se anar o mostrant-se propers amb vídeos com els dels seus homòlegs europeus. Difícilment ensenyaran què estan fent les seves filles des de fa un mes. Difícil, però no impossible. El que segur que ho és, el que no veurem mai, és un vídeo com el que ha ensenyat la família reial sueca.

familia reail suecia

GTRES

Un vídeo en confinament, passant la setmana santa, com tothom, separats. Però un vídeo on la família reial sueca ha demostrat estar molt unida. I això que els reis Carles Gustau i Sílvia tenen filles vivint a Florida, com la princesa Magdalena. Són dies de passar junts, però per causa major no ha pogut ser. Solució: fer ús de les tecnologies. Una divertida videotrucada grupal organitzada per la filla gran, Victòria, on xerren els reis amb tots els fills i les parelles i els nets demostrant com de ben avinguts estan:

Commovedor... i impossible a Espanya. Felip enrabia mirant imatges com aquestes. Ell voldria, però no pot. Per què? Per què Joan Carles i Sofia s'odien. Perquè Joan Carles i Felip s'odien. Perquè Letícia i els sogres s'odien. Perquè Letícia i les infantes Elena i Cristina s'odien. Perquè el cunyat del rei és a la presó per lladre. Perquè les filles del rei viuen en una bombolla. Perquè els nebots del rei com Victòria Federica i Froilán prefereixen anar de festa que quedar amb la família. Perquè, en definitiva, els Borbons són una farsa. 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat