La Reina Sofia és un mar de dubtes: mantenir-se callada, obedient i submisa davant les revelacions sobre el seu marit infidel, o engegar-ho tot a dida i ensorrar una mica més Joan Carles. L'emèrita, que podria estar a punt de fotre el camp i tornar a Grècia pel menyspreu de Letícia i les netes, ha de respirar fort cada cop que surt una nova amant en la col·lecció que el Borbó ha acumulat durant 58 anys de matrimoni... i 8 més de nuvis. Massa pressió, fins i tot per als privilegiats de sang blava. El dia que menys t'ho esperis, diu prou i el deixa K.O. No seria pas una novetat. Ja ho va fer l'any 1954.

boda sofia i joan carles2

Boda Sofia i Joan Carles GTRES

La bibliografia sobre els monarques espanyols és extensa, i durant aquesta crisi s'imposa revisar molts títols. Alguns, de laudatoris. D'altres, no tant. Era 2012 i Pilar Eyre, gran cronista reial catalana, presentava "La soledad de la reina", obrint l'aixeta dels noms d'amants reials, un tabú fins a aquell moment. Per la seva banda, Màrius Carol publicava "Un té en el Savoy", una versió molt diferent dels 50 anys de matrimoni. Aquí no hi havia romanços extramaritals, i Marta Gayà era una amiga, a seques. Es narren d'altres vivències, i una de ben sucosa: el primer contacte entre tots dos en el creuer Agamenón, amb membres de les monarquies europees posteriors a la Segona Guerra Mundial. La parella, 15 anys ella, 16 ell, no va viure un 'flechazo', però sí una trompada: Sofia el va fer anar pel terra amb una clau de judo, una disciplina que la grega practicava i que, segons el seu futur marit, "no le serviría para nada" en la seva vida. La resposta al fatxenda Joan Carles, un cop que el va fer caure a la lona. Per passar-se de llest.

Un te en el Savoy llibre Joan Carles i Sofia Màrius Carol

Un té en el Savoy llibre Joan Carles i Sofia Màrius Carol

joan carles sofia joves 2

Joan Carles i Sofia joves GTRES

sofia renya joan carles GTRES

Sofia renya Joan Carles GTRES

joan carles a punt de caure gest GTRES

Joan Carles a punt de caure GTRES

Segons explica Vanity Fair en paraules de Carol, l'emèrita no va tenir una bona impressió de l'espanyol: "un príncipe gamberro y atolondrado". Potser per això el va triar, creient que el podria modelar al seu gust. Greu errada. Aquell "atolondrado" ha arrossegat pel terra el seu honor desenes de vegades. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat