Ben poques alegries està tenint la reina Sofia, de 85 anys, des que sortís de la Clínica Ruber de Madrid. Ja saben que allà va passar la major part de la setmana passada, ingressada per una infecció urinària resistent i, s'ha de reconèixer, preocupant. Malgrat la bona salut històrica de la dona de Joan Carles, l'edat i l'ambient que flota al seu voltant no conviden a l'optimisme. Va abandonar l'hospital per continuar el tractament a casa, però sorprenia veure al seu braç la via intravenosa. Un indicatiu de la gravetat del cas, no admet discussió. Són mesures contundents, i els metges de Zarzuela se n'han fet càrrec. 

La pacient evoluciona i ja té previst sortir de casa per assistir a esdeveniments. Alguns li diuen "treballar", tot i la ironia del terme. Però en tot cas, és una bona notícia des del punt de vista humà: està millor. Ho celebrem. Ara bé, ens agradaria veure-li la cara quan rep notícies com la bomba que sacseja les cases reials europees, el divorci més sorprenent i que a Sofia li toca de molt a prop: el príncep Nicolau de Grècia i Tatiana Blatnik se separen després de vint anys d'amor, 14 de matrimoni i ni mitja sospita de crisi o mal moment. Transmetien una altra realitat. Si més no, a primera vista.

Nicolas Tatiana GTRES
Nicolau de Grècia i Tatiana Blatnik / GTRES

La Casa Reial de Grècia sorprenia fa unes hores fent una passa endavant i emetent el comunicat mortuori d'una història d'amor, glamur i pompa. El fill del difunt Constantí II avança per la dreta al seu cosí Felip VI, i pren oficialment la decisió de trencar el seu particular conte de fades amb la veneçolana. "El príncep Nicolau i la princesa Tatiana han decidit dissoldre el seu matrimoni. Expressen la dificultat de la decisió, la profunda estima i respecte que s'hi tenen, i l'amor amb què han caminat plegats aquests anys". Parlen de la intenció d'una amistat sincera, i anuncien que continuaran vivint i treballant a Grècia, país on se senten com a casa. "La família sempre estarà al seu costat", conclou el text. Un missatge que fa referència, evidentment, a les seves tietes amb vida: Sofia i Irene, 'La Tía Pecu', consternades per la notícia.

Sofia Nicolas Tatiana funeral Constantino II GTRES
Sofia, a l'esquerra, i Nicolau i Tatiana en segona fila, al funeral ortodox de Constantí II / GTRES

El Nicolau i la Tatiana van ser protagonistes d'una història d'amor nascuda en una festa de Nadal a l'estació d'esquí dels milionaris a Gstaad, l'any 2003. Set anys més tard, boda a tot drap i de pel·lícula a Grècia, la primera d'aquesta família reial després de l'exili. Tothom hi va anar a aquell casori a l'illa d'Spetses, era una ocasió única. Espanyols, britànics, suecs, danesos... Després arribaria el trasllat a Grècia, país en el qual mai no havia residit tot i ser príncep i hereu de la desapareguda corona, i allà han anat passant els anys sense cap senyal que indiqués aquest desenllaç sobtat. Pobra Sofia, ni un dia tranquil·la. El maleït divorci, això que ella no gosa ni pronunciar, sempre a l'aguait. Qui serà el següent? Cada cop en queden menys amb l'anell de casat, la veritat.

Nicolas Tatiana funeral Constantino II GTRES
Nicolau i Tatiana de Grècia / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!