La Família Reial, els quatre que compten, ja no són a Espanya. Fa dies que fan vacances a un racó secret del planeta lluny de paparazzi i dels curiosos. Felip, Letícia i les nenes aconsegueixen passar desapercebuts malgrat els molts escortes, o bé perquè van a un país on se'ls coneix poc sota una gorra i ulleres de sol o bé perquè es tanquen en una illa de luxe sense contacte amb vianants. A Mallorca, en canvi, qualsevol vianant pot fer-se una selfie amb Elionor. I les pengen a Instagram amb aquest resultat inèdit: Elionor de molt a prop:

La turista del cabell curt va demanar a la princesa en la seva última passejada pel centre de Palma si podia retratar-se amb ella. L'hereva va fer que sí i la foto immortalitza Elionor de molt a prop als 16 anys, a pocs mesos de fer-ne 17, amb un detall que salta a la vista: li falten dents. És inexplicable en un membre de la reialesa que sap que la Corona és sobretot imatge, aparença i fotos a Hola. Letícia pot semblar una altra persona de tan operada com té la cara però l'adolescent no pot anar al dentista. Raríssim.

Leonor Mallorca sin diente GTRES
Elionor a Palma dense dent, GTRES

La premsa afí està atabalada per com això desllueix la imatge impecable de la princesa i han consultat odontòlegs. Nou de cada deu dentistes ho confirmen: "Leonor sufre una agenesia hereditaria, una enfermedad que consiste en la inexistencia o falta de crecimiento de uno o más dientes debido a la ausencia de tejido primordial". Un problema genètic. Encara sort que només és això. L'endogàmia dels seus avantpassats, casant-se entre parents i tenint fills entre cosins germans, podria haver tingut conseqüències pitjors.

infanta elena ganyota GTRES
Infanta Elena fent una ganyota GTRES
Leonor y Sofía en Palma 2022 GTRES
Elionor i Sofia a Palma 2022 GTRES

Vist el que s'ha vist, entre les dues filles de reis, Elena i Cristina i les següents filles de reis, Elionor i Sofia, la naturalesa és sàvia i millora l'espècie. La premsa rosa té princesa i infanta per anys. Desdentades i tot, són les més fotogèniques de la família. I espavilades. L'herència Borbó no inclou només la Corona. La resta va amb el pack.

Rei Felip VI riure automobile Barcelona - Sergi Alcàzar
Rei Felip VI riure automobile Barcelona - Sergi Alcàzar

Felip VI té la dentadura groga. És evident que no té motius per riure. La Corona viu amagada dels espanyols. El CIS fa anys que suspèn la monarquia i des que el 2015 els ciutadans van 'catejar' el rei (4,34 sobre 10) els governs ja no pregunten. La reina Letícia té un problema evident d'imatge i el rei emèrit coqueteja no només amb senyores sinó també amb el Codi penal. El cunyat de Felip ha estat a la presó i la germana petita viu exiliada a Suïssa. Alguns nebots van pel camí del pedregar. Serà pel panorama familiar que el rei no riu en públic, només somriu. Al Saló de l'Automòbil, el fotògraf acreditat d'El Nacional va aconseguir casualment una foto inèdita: Felip VI rient i ensenyant una dentadura deficient, groga i mal alineada. Els testos s'assemblen a les olles.