El diari El País, el més progressista i llegit d'Espanya, va sorprendre amb un titular frívol: "Doña Letizia en biquini, la foto más buscada del verano y el último tabú real". El "Doña" que obre la notícia no quadra amb la resta del titular, un tractament d'altesa reial però un contingut de premsa rosa. Serà que en efecte la foto de la reina amb un dues peces a la platja és el sant grial, el més buscat d'Espanya. La foto ja existeix de quan era princesa:

Letizia bikini+
Letícia en bikini fa anys, Youtube

El text d'El País escrit per un redactor d'Hola, Martín Bianchi, és molt respectuós: "La imagen de doña Letizia en biquini sigue siendo la más buscada del año, la más codiciada. Es el personaje número uno para la prensa rosa, y más ahora que ese sector atraviesa una crisis de personajes”. Precisament Hola és la que publica la imatge d'una royal en bikini. I no és qualsevol, és Irene Urdangarin, filla petita de la infanta Cristina i cosina d'edat més similar a l'hereva Elionor. Les dues fan 17 anys aquest 2022, Elionor sí que és la foto més buscada en bikini, però Letícia la prohibeix. De moment la bíblia, Hola, es conforma amb Irene, a pocs mesos de la majoria d'edat. Té més de 17 anys:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Revista ¡HOLA! (@holacom)

Són imatges captades a la platja de Bidart, al País Basc francès, on Irene estiueja amb el seu pare Iñaki, visitats per la mare, Cristina, que tot i separada segueix mantenint relació amb el seu ex, i dos dels tres germans nois: Pablo i Miguel. El gran, Juan, sembla que està de viatge. Irene centra la foto pel seu bikini i la marca d'un altre bikini que li deixa les tires de la part superior amb marca blanca a la pell. Tot indica que l'adolescent, a punt d'assolir l'edat adulta, té normalitzat prendre el sol amb la panxa al descobert. Com les noies de la seva edat. Excepte una: Elionor.

Leonor cara impostada GTRES
Elionor posa cares a Palma GTRES

Elionor només passeja per Palma botiga amunt botiga avall posant cares i aparentant normalitat. Però la seva foto banyant-se sí és la més buscada, cosa que Hola i El País no gosen afirmar. El diari de PRISA remata: "En el verano de 2011, doña Letizia volvió a ser fotografiada en traje de baño. Una vez más, en biquini, en aguas de la isla de Cabrera a bordo del Fortuna y en las páginas de ¡Hola! Pero esta vez las imágenes eran más nítidas. En ellas se podía ver a la princesa haciendo palmitas con su sobrina, Irene Urdangarin, tomando el aperitivo y nadando. “Unas fotos que publicamos desde el respeto y que nos ofrecen escenas poco frecuentes de ver”, rezaba el texto de la revista. Pese al tratamiento “respetuoso”, la Casa del Rey manifestó su malestar. “Conociendo a doña Letizia, se debe haber enfadado mucho. Esas cosas no le gustan nada”.

Leonor con bolso EFE
Elionor amb bossa de mà EFE

Cap llei impedeix retratar un personatge públic en vestit de bany. La qüestió no és què li agrada o desagrada a Letícia sinó a la gent.