La reina Sofia sempre ha semblat la gran desconeguda de la Casa Reial. El fet que no parli (bé) el castellà l'ha allunyat de les tafaneries, filtracions i periodistes propers. L'encara dona del rei Joan Carles ha preferit fer-se biografies a mida com la de Pilar Urbano. Però qui ha revelat l'autèntic simulacre del seu matrimoni ha estat des de fa anys Pilar Eyre. Mentre Urbano, catòlica de l'Opus Dei, escrivia llibres de la reina com una novel·la rosa, Eyre donava notícies. Ara a Lecturas ha volgut explicar com és Sofia, oposada a la seva nèmesi Letícia

peto reina sofia i letícia  GTRES

GTRES

Un dels trets que es destaca de la reina emèrita és la seva religiositat, com quan el cosí de Letícia revela que si la sogra hagués sabut que Letícia havia avortat hauria impedit la boda reial. Eyre destaca que Sofia segueix la religió ortodoxa i que sovinteja una església del carrer Nicaragua de Madrid. Que el seu primer amor royal no fou Joan Carles sinó Harald de Noruega que va preferir Sònia de Noruega.

sofia ventiladoret efe

EFE

Més sagnant encara és la seva vida privada: "Sofía no tiene amigas, sus únicas acompañantes son su prima y su hermana. Por las noches cena sola, con una bandeja, mirando TVE (la única que ve)". Excepte els caps de setmana, que s'escarxofa al sofà reial veient Toñi Moreno a Telecinco. Cultura en bena, com quan explica que "Sofía pasa por ser una mujer culta porque le gusta la música, pero no se destaca ni por su amor al cine, ni al teatro, ni a la literatura. Solo lee sobre ocultismo, además de revistas del corazón".

toñi moreno i sofia  instagram

Instagram

De totes les tafaneries que ja se saben de Sofia, que és animalista i vegetariana, que es punxa vitamines i s'ha fet un lífting és interessant el que s'hi diu sobre Felip. Sofia ha mimat en excès els tres fills i Eyre revela que eren "maleducados y maltrataban al servicio". La humiliació de A por ellos l'aplicaba fa anys Felip als majordoms de Zarzuela.