Febrer, el mes més curt de l'any, però el que guarda més sorpreses. Aquest cap de setmana és carnaval, i la propera setmana u dels dies més importants per als enamorats. Aquest mes adquireix un matís especial per a nombroses parelles, ja que el dia 14 se celebra San Valentín, una festivitat dedicada a l'amor. En aquesta jornada, moltes parelles intercanvien gestos d'afecte com flors, xocolates o comparteixen un sopar romàntic en algun restaurant. Tanmateix, per a Felipe i Letizia, una parella que alguna vegada va compartir aquestes tradicions, el 14 de febrer ha perdut el seu encant des de fa bastant temps.

Felipe i Letizia compromís efe
Felipe i Letizia compromís efe

La relació entre Felipe i Letizia ha experimentat alts i baixos notables, sent evident que des de 2013, han passat moments difícils. Durant aquella etapa, van enfrontar la seva crisi més significativa, caracteritzada per freqüents discussions que van portar a la decisió de dormir en habitacions separades. La seva convivència es limitava pràcticament a esdeveniments institucionals, i al Palau de Zarzuela, cada un seguia el seu propi camí. Encara que en algun moment els mitjans van especular amb la possibilitat d'un divorci, aquesta opció mai no es va materialitzar, probablement per evitar un escàndol en la monarquia espanyola. En canvi, van optar per la separació de fet, seguint l'exemple de Juan Carlos i Sofia.

Recentment, unes declaracions de Jaime del Burgo han avivat la flama dels rumors en suggerir una suposada infidelitat de la reina amb un advocat durant anys. Aquesta acusació ha fet malbé la imatge d'ambdós, especialment la de Letizia, que ara s'enfronta a l'etiqueta de dona adúltera. Existeix una sospita que algú està orquestrant una campanya de desprestigi amb l'objectiu de soscavar la monarquia, i se suggereix que l'ex de Telma Ortiz podria tenir motivacions ocultes.

Sembla que Jaime del Burgo no pensa deixar a Felipe i Letizia tranquils ni tan sols en el dia de Sant Valentín. L'advocat planeja trencar el seu silenci de nou amb més informació sucosa sobre el seu passat amb la reina. Està disposat a acabar amb el matrimoni per a trencar la corona, la seva veritable intenció. Fa unes setmanes va confirmar que preparava un llibre amb totes les proves i se centraria en la seva història d'amor amb Letizia. Aquest mateix dimecres podria donar més informació que compliqués el romàntic dia dels reis a Barcelona. Continua la campanya de desprestigi. A més, avisa que continua amb el seu llibre, i la data marcada en vermell per a la seva publicació podria ser l'aniversari de noces dels monarques el pròxim 4 de maig.

Letizia Felipe premis princesa d'asturias
Letizia Felipe premis princesa d'asturias

Zarzuela ha iniciat una campanya d'emblanquiment

Davant d'aquest context, la Casa Reial està en una lluita activa contra la campanya de desprestigi, llançant una contraofensiva per desmentir els rumors de ruptura. Fa unes setmanes, malgrat reconèixer que la relació dels reis no passa el seu millor moment, Zarzuela va organitzar una sortida al cinema, revivint un dels plans de què solien gaudir en els temps més enamorats. Així mateix, per al proper 14 de febrer, han programat una aparició conjunta a Barcelona, complint diversos compromisos oficials a la seva agenda institucional. Felipe participarà en un acte al matí, mentre que a la tarda es reunirà amb la seva esposa en el següent compromís.

Aquest any és particularment significatiu per a la parella, ja que commemoren dues dècades des del seu casament i una dècada del regnat de Felipe. Encara que hi ha raons per celebrar, els experts en la Casa Reial adverteixen que la relació no està en el seu millor moment, generant especulacions sobre el futur de la parella real.