Tot i que la princesa Elionor i la infanta Sofia han estat educades de la mateixa manera, alguna diferència, com és normal, hi ha entre elles. De fet, de caràcter ja diuen que s'assemblen com un ou a una castanya, i més, tenint en compte que la gran està sent entrenada per ser reina. A palau es va dient que la petita és molt més agosarada i atrevida que l'hereva. Que li van els reptes i que se apunta a un bombardeo. I una prova d'això la trobem a l'internat de Gal·les on totes dues han fet o estan fent el batxillerat. Quan hi va ser Elionor, el seu nom no sonava en cap de les activitats diferents que es duien a terme al centre, com una festa LGTBI amb desfilada inclosa o treure les banderes al pati. En canvi, de Sofia sí que es diu sovint que quan hi ha algun acte, festa, costum o activitat, més enllà del temari obligatori a fer a classe, cap allà que s'hi llença de cap.

selfie familia reial contenidors
selfie família reial 

Per exemple, la infanta va formar part d'un campament d'orientació, "caminar 20 km des de Porthcawl fins a Nash Point pel bonic camí de la costa de Gal·les. Van navegar per les espectaculars dunes de sorra de Merthyr Mawr, creuant el riu Ogmore abans de dirigir-se al seu càmping a Nash Point, acampar durant la nit i tornar al campus l'endemà". Molt més escandalós és un altre costum dels amics i companys de Sofia al UWC Atlantic College, el de celebrar múltiples sortides nocturnes d'amagat, saltant-se les regles de l'internat, alterant la pau dels veïns del poble de St. Donat's, fent molt soroll i joves borratxos pels carrers als que anomenen "molesta plaga, agotando todas las existencias de bebidas alcohólicas".

Infanta Sofía Gales
La infanta Sofiia a Gal·les / Casa Real

A l'internat de Gal·les no paren de fer actes més enllà de les assignatures, i per exemple, aquest cap de setmana hi ha hagut festa grossa. Aquest passat divendres hi ha hagut sopar amb música tecno, amb la intenció, segons es llegeix a Lecturas, de "motivar a sus estudiantes en sus procesos de aprendizaje". Música, DJ's i hamburgueses amb patates a tutiplén. I no queda aquí la cosa. Els estudiants també han pogut gaudir d'una festivitat coneguda com 'Holi', "el festival indio de colores. Esta fiesta única en el mundo se vive en primavera en la India y en Nepal, queriendo simbolizar el triunfo del bien sobre el mal", i al centre n'han fet la seva pròpia versió, cobrint-se els estudiants amb diferents pòlvores de colors.

L'esmentada publicació parla també, però, d'un altre ritual que es fa a l'UWC Atlantic College per part dels estudiants que es troben allà. Un ritual "bastante extremo, muy popular entre los alumnos", segons es descriu, que duen a terme els companys de Sofia i que no seria gens d'estranyar que la petita de Felip i Letícia també hagués aplicat en el seu dia a dia. Un ritual que directament glaça la sang. I no ho diem en sentit figurat, sinó literal. Una tradició matinera que només de pensar-la ja ens agafa fred. De què es tracta? D'un ritual "en el que los estudiantes acudirían a las frías aguas del Canal de Bristol cada mañana para darse un baño", segons diuen, que "los refresque, aporte energía y con el que empezar el día de la mejor manera posible". Saben a quants graus estan cada matí a aquella hora al canal de Bristol? A 5 o menys... Vaja, que no serien precisament unes aigües termals calentetes.

infanta sofia gales
La infanta Sofia a Gal·les / Casa Real

Una pràctica que no és obligatòria, tot i que per mimetisme, són molts els que s'hi llencen sense pensar-s'ho, cosa que fa pensar que la jove Borbó també és una de les que es capbussa de bon matí en aigües a molt baixa temperatura.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!