La campanya de desprestigi contra Letizia ha assortit el seu efecte. Fa uns mesos es va intentar frenar els peus a la reina després de deixar Felip VI en un segon pla. Després de les declaracions de Jaime del Burgo, no li ha quedat més remei que acceptar el seu paper com a reina consort. Ara s'ocupa d'actes institucionals menors. La reina s'havia venjat dels Borbó. Va aprofitar el moment en què va tenir ocasió, quan la corona es ressentia per les malifetes de Juan Carlos i el cas Nóos. Va obligar el seu marit a retirar-los les funcions institucionals i el sou que percebien dels Pressupostos Generals de l'Estat. Va aconseguir que el cognom Borbó no tingués rellevància. De fet, Leonor, la futura reina d'Espanya, ja no té res a veure amb aquest cognom.

Letizia a la Fira del Llibre de Madrid
Letizia a la Fira del Llibre de Madrid

Letizia havia separat Felipe de la seva família, però continuava premiant els Ortiz Rocasolano. La seva mare, Paloma Rocasolano, era qui s'encarregava de la cura de Leonor i Sofia quan eren petites. Durant el Covid va viure amb ells en Zarzuela. Els Borbó van perdre poder i els Ortiz Rocasolano es van beneficiar de la situació. Tots ells. Telma Ortiz i el seu marit i Paloma Rocasolano i la seva parella. Fins i tot Jesús Ortiz i Ana Togores, encara que aquest no té una relació tan estreta amb la reina.

Els Borbó s'instal·len en Zarzuela i els Ortiz Rocasolano tenen que demanar permís per entrar, no és la seva casa

En les últimes setmanes, els Borbó s'han aprofitat de la situació, aconsellats per Juan Carlos, i han aconseguit Zarzuela. Els fills de la infanta Cristina, Miguel i Irene Urdangarin ja s'han instal·lat a palau amb la reina Sofia i Irene de Grècia. El jove es quedarà una temporada indefinida, mentre que la benjamina haurà de marxar al setembre perquè començarà els seus estudis universitaris al Regne Unit. Però no són els únics que visitaran l'emèrita. La infanta Cristina també es quedarà a palau per controlar els seus dos fills, només durant l'estiu. Mentre que Victoria Federica, Froilán i la infanta Elena aprofiten qualsevol ocasió per quedar-se en Zarzuela. Els dos joves sempre s'aprofiten de l'hospitalitat i la bondat de la seva àvia quan arribaven de festa, una mica perjudicats i de matinada. La mare d'aquests ve totes les tardes a veure la seva progenitora i a practicar amb els seus cavalls.

Sis d'implicats i quatre víctimes que ja estan al carrer. La truita ha donat la volta i ara mateix són els Ortiz Rocasolano els que no tenen lloc en Zarzuela. Els Borbó els han humiliat. Tot ha tornat al seu lloc una vegada més, Letizia ha perdut la partida, però està segura que no perdrà la guerra. És una dona molt ambiciosa i aconsegueix tot el que vol.

família Borbón efe
família Borbón efe