La reputació de seductor de Joan Carles I és àmpliament reconeguda. Se li atribueixen nombroses relacions amoroses que hauria encobert amb considerables sumes de diners. L'antic monarca mai no va tenir afecte per Sofia, i viceversa. Encara que la reina emèrita ha mantingut un perfil més discret, també se l'ha vinculat amb alguns homes, encara que mai no s'ha confirmat cap infidelitat cap al pare de Felip VI. De fet, ja que els emèrits van deixar de conviure fa anys, encara que no van fer pública la seva separació per raons evidents, seria difícil considerar qualsevol romanç com una traïció.

Les intimitats de la Casa Reial són rarament discutides, ja que les muralles de Zarzuela estan ben protegides. Tanmateix, experts cronistes de la monarquia espanyola com Jaime Peñafiel o Pilar Eyre han tret a la llum aspectes completament desconeguts. Sempre es va saber que la germana d'Irene de Grècia estava enamorada d'Harald de Noruega, però aquest últim només la considerava una amiga, ja que el seu cor pertanyia a la seva actual esposa.

Infanta Cristina i Reina Sofia EFE
Infanta Cristina i Reina Sofia EFE

La reina Sofia sempre ha estat objecte d'admiració, i molts homes s'han sentit atrets per ella, especialment quan van sorgir problemes en el seu matrimoni amb Juan Carlos. En cas d'haver volgut, podria haver tingut nombroses relacions, fins i tot tornar a casar-se. Tanmateix, el que pocs sabien és que Sofia mantenia una relació especial amb Alfonso Díez, àmpliament conegut pels seguidors de la premsa del cor a causa del seu anterior matrimoni amb la Duquessa d'Alba. Se'ls va veure junts en diverses ocasions, mostrant una gran complicitat.

La reina Sofia sempre ha aixecat passions entre l'aristocràcia

Segons Pilar Eyre, Sofia estava molt il·lusionada amb aquesta relació. S'avenien i li permetia evadir-se de la realitat, sentint-se feliç. La periodista explica que la reina emèrita va descobrir per primera vegada que hi havia vida més enllà de Joan Carles I. Varios periodistes van afirmar que Alfonso i Sofia es mantenien en contacte mitjançant cartes i que es tenien un profund afecte. Aquesta amistat no va ser ben rebuda per Felip VI, que suposadament va prohibir qualsevol comunicació del vidu amb la Casa Reial.

Pilar Eyre va recuperar el rumor quan va arribar la calma i va avivar de nou la tempesta. "Torna amb força la història de la singular amistat/amor que revelem en aquestes pàgines el mes de gener entre la reina emèrita, Sofia, i Alfonso Díez, l'atractiu vidu de Cayetana la Duquesa de Alba."

Alfonso Díez i Sofía
Alfonso Díez i Sofía

"Anomenades, missatges, cartes, regalitos, un parell de trobades als afores de Madrid... Comptava que aquesta amistat havia nascut a partir de la mort de la Duquessa. Però la col·lega Beatriz Cortázar em concreta que ve d'abans, dels llargs mesos en què Cayetana va estar malalta," comença Eyre.

"Quan vaig destapar aquesta bonica amistat em van dir que un Felipe una mica molest havia dit en Zarzuela "a aquest senyor no se li agafa més el telèfon. Segons Cortázar aquesta prohibició ja no existeix: "En aquests moments l'amistat entre Alfonso i Sofia segueix viva i discreta!".

Es desconeix si realment va succeir alguna cosa entre ells. "Cap de les dues ens atrevim a dir la paraula amor. Però qui sap... Per cert, fa uns mesos quan li van comunicar al rei Joan Carles aquest rumor va començar a riure i va dir "La Reina? Amb aquest cursi?".

La reina Sofia ha tingut una infinitat de pretendents. Mai no es confirmarà si ha tingut un romanç amb algun d'ells. Però tenia grans amics a Londres, Atenes, fins i tot a Madrid, com descrivim. Històries d'amor que podrien haver estat molt boniques. Tots els homes que se li apropen són de classe alta, alguns coneguts aristòcrates.