La reina Sofia viu a Zarzuela amb la seva germana Irene, el seu màxim suport en les últimes dècades. Elles s'allotgen al palau de la Zarzuela des que Juan Carlos es va exiliar als Emirats Àrabs. Quan l'emèrit vivia a Madrid, elles tenien una zona adossada a part, l'emèrita no volia trobar-se amb el pare dels seus tres fills per les humiliacions a què l'ha sotmès en el seu matrimoni. Fa anys que van optar pel cessament de la convivència, malgrat això el pare de Cristina, Elena i Felipe no ha volgut que li falti de res.

Sofia fa la seva vida allunyada de la resta de la família. Viu a Zarzuela, però es trasllada en nombroses ocasions a Ginebra per veure a Cristina, a Grècia per estar amb la seva família, o a Londres, on vivia el seu germà Constantino. També s'allotja durant l'estiu a Marivent, el palau mallorquí on ha trobat pau i tranquil·litat allunyada de la bullícia burocràtica de Zarzuela.

Infanta Cristina i Reina Sofia EFE
Infanta Cristina i Reina Sofia EFE

La reina Sofia viatja amb avió privat de 26 milions d'euros

A tots aquests llocs es trasllada d'una forma fàcil i ràpida amb el seu avió privat pagat per Juan Carlos. Els escortes la portin en un cotxe oficial fins a la base aèria de Torrejón de Ardoz, on surten tots els avions de Casa Reial. És un jet de grans dimensions que compta amb totes les comoditats, a més és molt elegant i modern. Última tecnologia al seu interior i personal de servei a bord perquè no els falti de res. Els viatges són molt còmodes i agradables.

juan carlos jet privat
juan carlos jet privat

Aquests jets privats són llogats per Juan Carlos. Casa Reial no li subvenciona cap avió. En el seu últim viatge a Espanya va triar un model Bombardier Global 6.000, considerat un dels més luxosos del món. Sempre treballen amb Vistajet, la seva companyia de vols privats de confiança. Es tracta d'una de les aeronaus més avançades i fiables del moment amb capacitat per a 14 passatgers i tres membres de la tripulació. Segons els experts, el preu d'aquest avió es podria acostar als 26 milions d'euros. El preu de lloguer també es dispara. Vol de Niça a Moscou, des de 25.000 euros; i de París a Nova York, des de 64.000 euros. Pot realitzar més de 7.200 quilòmetres sense proveir-se.

La reina Sofia aprofita aquests avions per fer els seus viatges familiars, o fins i tot per anar de compres. Per Nadal sempre marxa uns dies a Londres per comprar els regals de la família als coneguts magatzems Harrods.