No és cap secret. La reina Sofia i Letizia no mantenen una bona relació. De cara al públic es mostren cordials, però fora de càmeres no es parlen. L'actual reina no deixa entrar a l'emèrita a casa seva. De fet, és Paloma Rocasolano la que sempre s'ha ocupat de Leonor i Sofia. La mare de Felipe se sent de menys, completament sola. L'emèrita sempre ha estat una reina estimada. Una de les més elegants, i quan Letizia es va postular com a successora va rebre multitud de crítiques, es va pensar que no estaria a l'altura. Encara que la seva imatge ha millorat considerablement encara rep nombroses crítiques.

Letizia ha fet una gran tasca en la imatge de la corona. És innegable que ha estat una figura clau en la seva recuperació. Però la seva perfecció també li ha jugat males passades. La reina s'encarrega de corregir públicament Felipe i les seves filles. En més d'una ocasió se l'ha pogut veure donant-los instruccions i aconseguir el control de la situació en qualsevol acte públic. Amb aquesta actitud ha volgut demostrar-li a la reina Sofia que és més reina que ella i que l'ha substituït amb notable èxit.

Regna Sofía efe
Regna Sofía efe

Enfrontament entre les dues reines

Tanmateix, la reina s'ha llaurat una imatge freda i calculadora. Això li treu la proximitat tan característica de la reina Sofia. Costa empatitzar amb ella. La periodista Mabel Galaz creu que seria més gran aquest actiu si se'ls permetés ser més espontanis, més lliures i més ser com són". A poc a poc Letizia està millorant aquesta imatge per apropar-se més a la ciutadania. La mare de Leonor i Sofia és conscient de tot el que es diu d'ella fora de Zarzuela. És el seu punt feble.

Letizia amb l'ambaixador d'Irán
Letizia amb l'ambaixador d'Irán

"Està demostrant una proximitat i una calidesa que abans no havia demostrat. Està evolucionant cap a la qual cosa li falta. És una bona professional, fa bé la seva feina de representació, es prepara molt bé els actes, ha millorat en el tema d'idiomes, coneix tot, li interessa tot perquè ella ha estat periodista i només cal veure-la per notar com es pren seriosament el seu treball. Però li faltava aquesta altra part, l'empatia, que és en el que està treballant," expressa Galaz per a Bekia.

Letizia sap que no pot comptar amb l'aprovació de tothom i tampoc no és molt estimada entre les 'Royals', un punt en contra. "Ho té més difícil que la resta perquè no agrada als monàrquics tradicionals i els que no són monàrquics, li agrada menys", opina la periodista

"Ella ho diu: 'Jo sé que no li agradaré a tothom, jo no he nascut sabent agradar, com li passa a Felipe. Hi estic treballant, però sé que no li agradaré a tothom'", revela Mabel Galaz.