Per tots és coneguda la fama de faldiller de Joan Carles I. La reina Sofia i l'emèrit es van casar sense estar enamorats l'un de l'altre, més per obligació que per amor. Ella estava enamorada d'Harald de Noruega, però no va ser corresposta. Ell d'Olghina, però Juan de Borbón el va obligar a casar-se amb la mare de les infantes Cristina i Elena i el rei Felip. Potser per això el monarca es va ficar al llit amb centenars de dones. Sofia va descobrir que li era infidel i va agafar els nens i va marxar a l'Índia, on Federica es trobava en l'exili. La reina el va obligar a tornar a Madrid i abaixar el cap. Estaria mal vist que una reina es divorciés.

Un dels noms més coneguts d'aquesta infidelitat és el de Marta Gayá, coneguda com "l'amiga entranyable" de Juan Carlos. Sempre molt discreta i allunyada d'actes institucionals. Coincidien en Mallorca, on el llavors rei portava una vida alternativa a la seva família. Els amics de l'emèrit i el personal de servei de Marivent sempre van ser molt discrets. Tots coneixien de sobres la bona relació entre ambdós.

Sopa festa Agakan revista 'TEMPS'
Sopa festa Agakan revista 'TEMPS'

Juan Carlos es va enamorar de Marta Gayá. De fet, li va confessar al seu amic Josep Cusí que "mai no he estat tan feliç". De fet, va arribar a plantejar-se la possibilitat de divorciar-se de Sofia per casar-se amb ella. El general Sabino Fernández Campo l'hi va desaconsellar. El monarca actuava per amor i no cuidava les seves formes, per això va provocar una situació molt dolorosa per a Sofia.

La insolència de Juan Carlos a Sofia amb Marta Gayá

Cal situar-se el juliol de 1990. Es va donar el primer sopar a Mallorca presidit pels llavors reis. Era una celebració per complimentar Agakan, l'actual cap de la infanta Cristina. Se celebrava la primera fase del Ral·li de la Mediterrània de maximotor, palaus flotants que regatejaven pes les costes de Porto Cervo (Sardenya), el Principat de Mònaco i Palma de Mallorca.

Marta Gayá efe
Marta Gayá efe

El vaixell d'Agakan estava valorat en 800 mil pessetes. Una setmana abans, Juan Carlos es va reunir amb el seu íntim amic a Porto Cervo. Quan van començar a servir els plats van aparèixer pel Reial Club Nàutic el príncep Tchokotoua i Marta Gayá.

Quan els va veure entrar, immediatament Juan Carlos es va aixecar per saludar-los. Amb l'excusa de saludar el príncep, va saludar a l'amor de la seva vida. El gest més lleig a la reina Sofia, qui era present en aquell sopar.